Ааа, усетих, че натам ще се извъртат нещата и затова си корегирах поста.
Двете бутилки - солената и не солената са замръзнали в един и същи фризер и са с еднаква темепратура. Разликата е, че безсолната вода е замръзнала при нула и минус един градус, а /силно/ подсолената вода е замрузнала при минус 21 градус.
Като се извадят двете бутилки от фризера - и двете са с еднаква температура.
Така, че аргумента ти не важи.
Освен това посоляването на водата намалява температурата на замръзнване и на ТОПЕНЕ. Т.е. подсолената вода ще се разтопи не при нула, а при минус 2.2 градуса.
A water with extreme salinity such as very salty
lake waters at Death Valley, California (approximately 300,000 parts per
million “salt”) may freeze and melt at temperatures as low as -20 – -30°C!
Двете бутилки - солената и не солената са замръзнали в един и същи фризер и са с еднаква темепратура. Разликата е, че безсолната вода е замръзнала при нула и минус един градус, а /силно/ подсолената вода е замрузнала при минус 21 градус.
Като се извадят двете бутилки от фризера - и двете са с еднаква температура.
Така, че аргумента ти не важи.
Освен това посоляването на водата намалява температурата на замръзнване и на ТОПЕНЕ. Т.е. подсолената вода ще се разтопи не при нула, а при минус 2.2 градуса.
A water with extreme salinity such as very salty
lake waters at Death Valley, California (approximately 300,000 parts per
million “salt”) may freeze and melt at temperatures as low as -20 – -30°C!
Последна промяна от drtsarev на нед юли 05, 2009 11:30 pm, променено общо 1 път.