Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
LZ - специалист
emil_v r написа:
...
Не можа да снимаш от вътре това хале , дейба.
Еми днес не стигнах до там :( Имах мноо работа. Довечера ще мога да отида, но няма осветление и е безмислено
freshenero - специалист
Направи майките сьс теракол,или някакво лепило,като в отделен сьд си забьркай гипс или гипсово лепило и преди употреба слагаи помалко в разтвора на лепилото и гледаи да използваш бьрзо така смесилите се гипс и лепило.Това за майките.А замазката трябва да я пердашиш веднага щом издьрпаш 2-3 кв.м. и гланцираш,сьс малко сух цимент и вода,ако се наложи.Ама ти трябват още 3-ма души,или 2-ма в най-лошият случай.А замазката според мен я порьчай малко по суха,и преди полагане я оводнете по малко.УСПЕХ
kuuuuuul - майстор
Ако може да ти докарат замазката на два пъти ще е по добре иначе ако не действате бързо ще тръгне да стяга.Майките задължително с летви или тръби така ще можеш да ги направиш и на по голямо разтояние.Успех.
Последна промяна от kuuuuuul на чет сеп 24, 2009 8:07 pm, променено общо 1 път.
LZ - специалист
Днес стигнах до обекта на смрачаване и снимките не са особено ясни. Пипнах ги малко с Фотошопа, за да се вижда по-добре.

Ще се мъчим 4-ма човека, все аматьори :) Аз ще съм бригадир, работещ :)

Прикачен файл

P1080416.JPG
P1080416.JPG (154.98 KиБ) Видяна 4509 пъти

Прикачен файл

P1080417.JPG
P1080417.JPG (140.47 KиБ) Видяна 4509 пъти

Прикачен файл

P1080420.JPG
P1080420.JPG (155.96 KиБ) Видяна 4509 пъти

Прикачен файл

P1080430.JPG
P1080430.JPG (140.4 KиБ) Видяна 4509 пъти

Прикачен файл

P1080432.JPG
P1080432.JPG (133.09 KиБ) Видяна 4509 пъти
LZ - специалист
kuuuuuul написа:
Ако може да ти докарат замазката на два пъти ще е по добре иначе ако не действате бързо ще тръгне да стяга.Успех.
Ако я правя в два последователни дни, няма ли да има проблем по снадката :?
freshenero - специалист
Няма да има проблем,но я остави на по-дебелата част да се заставя,ако има наклони,или отрязано отвесно или на клин утьпкано,и новата да я прехлупи.
lenko71 - специалист
Аз не бих ползвал готова замазка. Пердашенето и гланцирането отнемат време още повече когато нямате и опит. Бъркането на замазка не е кой знае колко трудно.
А за майките , при положение че няма да променяте наклони прави както казва Емил - с тръби!
LZ - специалист
Ъъъ, извинявам се за тъпия въпрос, какви тръби да ползвам за майките :?
Мисля да ползвам PP тръби, които после да употребя за водопровода. Фи 20 мм. ли е стандартния водопровод?
emil_v r - майстор
Кви са тея ПП тръби ? Това са шибаните полипропил тръби ли ?

За майки ползвай 3/4 цола и над тях по дебели - каквито имаш, или винкел...
или каквито си откраднеш .
стига да позволява да се вместят в мечтаната дебелина на замазката .
Ако са по- тънки им подлагаш плочки отдолу ...

Реда на замазване е по полета надълго , широки към3м ...

Нещата са по- сложни тука , не е като да работиш /ремонтираш компютър ,или да си прост банкер ,
трябват и фуги през 5м за термодеформаций .
Най благо е изобщо да не ги оставяш , а на по- другио ден да ги отрежеш с ъглошлайф.

Пак ти казвам завивай я после с шибания найлон дори да е студено , иначе ще ти преместят темата в "сухи и повдигнати подове " :evil:
LZ - специалист
emil_v r написа:
...
Пак ти казвам завивай я после с шибания найлон дори да е студено , иначе ще ти преместят темата в "сухи и повдигнати подове " :evil:
Подготвил съм се. Взел съм найлон и ще я покрия.
Денят Х най-вероятно ще е вторник :)

Тема "Замазка на под на хале" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: