• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
VLADO66 - майстор
Аз могa дa ти дaм примeр от тaзи зимa.Убaв хотeл.убaви хорa,коридор 12мeтрa дълъг с убaв грeс 30/60 ,лeпeн с СМ 16 и двa колeкторa зa пaрно в двaтa крaя.Прeд колeкторитe къдeто минaвaт тръбитe зa пaрното грeсa сe бeшe вдигнaл и отдолу можeшe дa си пъхнeш пръститe.Пилнaхмe ги мaлко,зaлeпихмe ги с монтaжно лeпило/имaшe гости/ и нa 3 мeстa извaдихмe фугaгaтa и прeфугирaхмe с силикон.Жeнaтa мe помля.чe смe отишли нa почивкa,a нe дa опрaвям бaкиитe нa хорaтa,aмa сe ухили до уши кaто рaзбрa чe нищо нe дължим зa спaнe.Мисълтa ми e че мaтeриaлa e твърд и при нaй-мaлкото т.рaзширeниe когaто нямa къдe дa отидe сe отлeпя с трясък."Гъвкавите" лепила се използват поради различния коефициент на топлинно разширение на настилката и основата.Друг е въпроса доколко са "гъвкави" защото преди СМ 11 го даваха за идеалното лепило за тераси,обаче откакто започнаха да го правят в Мировяне вече препоръчват за идеално СМ 16 и нагоре.
ZMeyGorianin - майстор
Камъка си е камък.
С тоя гранитогрес ще се лъзгаш при мокро време.
Аз първоначално се бях спрял на Ивайловградски гнайс. Даже повече ми харесва. Но за там където ще се полага идва много дебел на места и трябва да се прави стъпаловидно заради една врата. Така също ще трябва да го мъкна от 100 км. и с транспорта идва колкото гранитигреса.
Този гранитогрес дето съм избрал май е точно "Антислип", защото е с нещо като посипка отгоре. Не ме бърка , че се чисти трудно-ще го минавам с водоструйката, не със стирка.
EDI - майстор
Аз под навеса си наредих гранитогрес ЕТЪР на КАЙ - http://www.kai.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE ... %8A%D1%80/ от по-червеникавия.Не се пързаля изобщо, в греса е вградена някаква стъкловидна маса, която допълнително създава триене.Мия го направо с маркуча, не задържа никакъв боклук, въпреки грапавата повърхност.
Прикачен файл:
DSC00076144444444444444.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Гранитогрес и малка фуга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: