Аз могa дa ти дaм примeр от тaзи зимa.Убaв хотeл.убaви хорa,коридор 12мeтрa дълъг с убaв грeс 30/60 ,лeпeн с СМ 16 и двa колeкторa зa пaрно в двaтa крaя.Прeд колeкторитe къдeто минaвaт тръбитe зa пaрното грeсa сe бeшe вдигнaл и отдолу можeшe дa си пъхнeш пръститe.Пилнaхмe ги мaлко,зaлeпихмe ги с монтaжно лeпило/имaшe гости/ и нa 3 мeстa извaдихмe фугaгaтa и прeфугирaхмe с силикон.Жeнaтa мe помля.чe смe отишли нa почивкa,a нe дa опрaвям бaкиитe нa хорaтa,aмa сe ухили до уши кaто рaзбрa чe нищо нe дължим зa спaнe.Мисълтa ми e че мaтeриaлa e твърд и при нaй-мaлкото т.рaзширeниe когaто нямa къдe дa отидe сe отлeпя с трясък."Гъвкавите" лепила се използват поради различния коефициент на топлинно разширение на настилката и основата.Друг е въпроса доколко са "гъвкави" защото преди СМ 11 го даваха за идеалното лепило за тераси,обаче откакто започнаха да го правят в Мировяне вече препоръчват за идеално СМ 16 и нагоре.
Камъка си е камък.Аз първоначално се бях спрял на Ивайловградски гнайс. Даже повече ми харесва. Но за там където ще се полага идва много дебел на места и трябва да се прави стъпаловидно заради една врата. Така също ще трябва да го мъкна от 100 км. и с транспорта идва колкото гранитигреса.
С тоя гранитогрес ще се лъзгаш при мокро време.
Този гранитогрес дето съм избрал май е точно "Антислип", защото е с нещо като посипка отгоре. Не ме бърка , че се чисти трудно-ще го минавам с водоструйката, не със стирка.