Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
KingLin - майстор
naB4o написа:
Извинявай, ама тези 5 вата мощност, ще му стигнат да стърже ламарина, ама друг път! Ще успее само да я заглади, нищо повече!
(Става дума за линка в ибей от 1 пост)
Ако поста ти е адресиран до мене: къде съм казал, че ще му стигне за ламарина :? ?
Lazy_666 - специалист
И мен ме притесняваше малката мощност а и факта, че е безжично. За тия пари и безжично, явно не е нещо което ще върши работа, но нали никога не съм пипал такъв инструмент... та си питам.
naB4o - специалист
KingLin написа:
naB4o написа:
Извинявай, ама тези 5 вата мощност, ще му стигнат да стърже ламарина, ама друг път! Ще успее само да я заглади, нищо повече!
(Става дума за линка в ибей от 1 пост)
Ако поста ти е адресиран до мене: къде съм казал, че ще му стигне за ламарина :? ?
Грешката е моя, ти си казал за Дремел 300.
А иначе съм бачкал с Бош и дремел, и съм доволен. Това от 1 линк е за маникюр според мен.
Lazy_666 - специалист
Сега се сетих... това дет ми го даде младежа, дали е съвместимо с инструментите на "дремел"? В смисъл, да не се налага да купувам борчета правени на черно в занзибарска страна и недостъпни извън занзибар.
KingLin - майстор
Това зависи колко милиметра е шийката на абразивите и от колко до колко е захвата на дремелчето.
Пример:
шийка 4 мм, захват от 0,5 до 3,5 мм - не става 'щото идва дебело
шийка 2 мм, захват от 2,5 до 4,5 мм - не става 'щото идва тънко и ще превърта (аз имах този проблем с евтиния дремел)

Сегашните ми абразиви са с шийка 3,5 мм, а захвата не го знам от колко до колко е, но си стяга перфектно.
ZEDYCUS - майстор
Има два вида цанги 3,2 мм и 2 мм на мултишлайфа. За тези евтини машини, които посочих съм купувал абразиви на Дремел от Практикер. Съвместими са няма никакви проблеми. С цанга размера на инструмента не може да варира в такива граници, каквито е посочил колегата. :cool:
lyubohar - майстор
ZEDYCUS написа:
:-D Под 30 е. http://prodavalnik.com/pistolet-za-shmi ... -i28478107
:partyman:
Имам подобен -на Енхел.Купен на промоция за 30 и няколко лева.
Но този е без ръкав.Добре е да е с ръкав и стойка-често се ползва.
Имам и оригинален Дремел.
Разликата е,че Дремела е по дребен.(И вероятно прецизноста на изработката и дълготрайноста.)
Иначе оборотите са си високи,регулиращи.
Вършат ми еднакво работа.
Колкото до това дали може да обработват метал-може.
Престъргвал съм месинг,бронз.
Дори реже и стомана и стъкло с диамантен диск.
И двата имат сменяеми цанги с размерите дадени по горе-от 3.2мм. надолу.
gogo7777 - майстор
Аз ползвам тези машинки

http://hobbytoolsbg.net/product/210/mul ... -160f.html
http://www.nailcenter.ru/marathon3.htm

И от двете съм доволен. Има моменти, когато не се спират по 2-3 дена. Ферма е със сменяеми цанги и ръкав, но Маратона е с много прецизно регулиране на оборотите(0-35 000), реверс, пе дал и много удобен при смяна на фрезите и борчетата. Макар и за маникюр машинката има достатъчно мощ да дълбае и реже. Работя предимно с цветни метали (мед, сребро). На Ферм-а чат пат му давам почивка щото загрява, Маратона няма спиране........

ПП......Към някой модератор........Може ли да премахнете цензурирането на думата пидал (нарочно го пиша с грешка). Ако някой иска да обиди друг, то има къде къде по цветущи думи от тая :-D
agj - майстор
А това :
Изображение
не е ли по добро решение от всякакви други машинки !Може да се монтира на всякаква дрелка !Цената на това чудо е едва 21.50лв има и по скъпи но си мисля че и това ще върши работа основен ако дължината на вала не от съществено значение !
Гъвкав вал за бормашина 900мм Mannesmann - 21.50лв с ДДС
Гъвкав вал за бормашина 1250мм Mannesmann -32.60 лв. с ДДС
Ето го http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... uctId=3387 евтино и възможно най-надеждно според мен!
EDI - майстор
То може да се монтира, ама оборотите са ниски.Освен ако не използваш оберфреза.

Тема "Съвет за покупката на фрезичка (дремелче)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: