А бе Хидро, хубаво си дал рецеприте, ама не всички купуваме пясък на кубици. Можеш ли да дадеш някакво относително тегло на пясъка, та да преизчисля пропорциите.
А още един въпрос, трябва ли да намокря бетона и старата мазилка преди да лепкам.
Сега проверих мазилката станала е много яка ама е напукана. Ако я замажа ще има ли проблем?
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
tuninghuman
- специалист
30 мнения в "Забъркване на стройтелни разтвори , замазки и мазилки ??"
ivtabov
- специалист
Смятам, че рецептите на Hygro са коректни - пясъка в обем, а цимента в тегло.
Така е,защото когато камионът достави пясък и го изсипе пред портата, при направата на бъркало ти го мериш с лопати, кофи или колички и др. - т.е. обем, докато циментът ти е в торби с обозначено точно тегло, напр. 25 кг. и го слагаш директно в бъркалото.
Ако пък до бъркалото имаш кантар, обемното тегло на пясъка варира от 1,65 до 1,8 т/кб.м, в зависимост от влажността на пясъка.
Така е,защото когато камионът достави пясък и го изсипе пред портата, при направата на бъркало ти го мериш с лопати, кофи или колички и др. - т.е. обем, докато циментът ти е в торби с обозначено точно тегло, напр. 25 кг. и го слагаш директно в бъркалото.
Ако пък до бъркалото имаш кантар, обемното тегло на пясъка варира от 1,65 до 1,8 т/кб.м, в зависимост от влажността на пясъка.
crez
- майстор
Продава се готов хоросан в торби по 15 кг. Това е най добрия вариант,а ето погледни тук.
http://www.napravisam.bg/index.php?id=v ... id=126[url][/url]
http://www.napravisam.bg/index.php?id=v ... id=126[url][/url]
Харалампи
- специалист
Аз купувам точно хоросан в торбички по 15 кг. Не купувам камиони. Та коко цимент да сложа на една торба.
Вече почнах да мажа, така че ако не ме светнете до половин един час ще е късно. В момента слагам около две шепи. Малко се напуква, ама аз се изхитрих да му слагам мрежичка да видим какво ще стане. Ако не ми хареса сабарям го и почвам от начало.
Вече почнах да мажа, така че ако не ме светнете до половин един час ще е късно. В момента слагам около две шепи. Малко се напуква, ама аз се изхитрих да му слагам мрежичка да видим какво ще стане. Ако не ми хареса сабарям го и почвам от начало.
crez
- майстор
Харалампи написа:Аз купувам точно хоросан в торбички по 15 кг. Не купувам камиони. Та коко цимент да сложа на една торба.За външна мазилка една аз слагам една голяма шепа.за вътрешна по-малко, за мазилка на която ще се лепят плочки една кофичка от кисело мляко. След като започне да съхне се напуква, пръскаш с пръскалка вода и пердашиш с пердашката и всичко си идва по местата. Задължително преди да мажеш намокри стената,отмиваш праха и забавяш втвърдяването а от там и напука.
emilvtc
- специалист
За да не отварям нова тема - ще питам тук.
Интересува ме каква е рецептата (съотношенията) на съставките в зидарски разтвор съдържащ перлитена добавка за подобряване на топлоизолационните свойства?
Гледам, че Винербергер предлагат Porotherm TM, но не ми харесва цената му.
Търся инфо как да се постигне (ако е възможно) същия резултат, но на по-добра цена.
Интересува ме каква е рецептата (съотношенията) на съставките в зидарски разтвор съдържащ перлитена добавка за подобряване на топлоизолационните свойства?
Гледам, че Винербергер предлагат Porotherm TM, но не ми харесва цената му.
Търся инфо как да се постигне (ако е възможно) същия резултат, но на по-добра цена.
Тема "Забъркване на стройтелни разтвори , замазки и мазилки ??" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература