Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
tuninghuman - специалист
никъде няма слаби места - грундирах с ц-200 - ще видим кво става.
Харалампи - специалист
А бе Хидро, хубаво си дал рецеприте, ама не всички купуваме пясък на кубици. Можеш ли да дадеш някакво относително тегло на пясъка, та да преизчисля пропорциите.

А още един въпрос, трябва ли да намокря бетона и старата мазилка преди да лепкам.

Сега проверих мазилката станала е много яка ама е напукана. Ако я замажа ще има ли проблем?
ivtabov - специалист
Смятам, че рецептите на Hygro са коректни - пясъка в обем, а цимента в тегло.
Така е,защото когато камионът достави пясък и го изсипе пред портата, при направата на бъркало ти го мериш с лопати, кофи или колички и др. - т.е. обем, докато циментът ти е в торби с обозначено точно тегло, напр. 25 кг. и го слагаш директно в бъркалото.

Ако пък до бъркалото имаш кантар, обемното тегло на пясъка варира от 1,65 до 1,8 т/кб.м, в зависимост от влажността на пясъка.
crez - майстор
Продава се готов хоросан в торби по 15 кг. Това е най добрия вариант,а ето погледни тук.
http://www.napravisam.bg/index.php?id=v ... id=126[url][/url]
Харалампи - специалист
Аз купувам точно хоросан в торбички по 15 кг. Не купувам камиони. Та коко цимент да сложа на една торба.

Вече почнах да мажа, така че ако не ме светнете до половин един час ще е късно. В момента слагам около две шепи. Малко се напуква, ама аз се изхитрих да му слагам мрежичка да видим какво ще стане. Ако не ми хареса сабарям го и почвам от начало.
crez - майстор
Харалампи написа:
Аз купувам точно хоросан в торбички по 15 кг. Не купувам камиони. Та коко цимент да сложа на една торба.

Вече почнах да мажа, така че ако не ме светнете до половин един час ще е късно. В момента слагам около две шепи. Малко се напуква, ама аз се изхитрих да му слагам мрежичка да видим какво ще стане. Ако не ми хареса сабарям го и почвам от начало.
За външна мазилка една аз слагам една голяма шепа.за вътрешна по-малко, за мазилка на която ще се лепят плочки една кофичка от кисело мляко. След като започне да съхне се напуква, пръскаш с пръскалка вода и пердашиш с пердашката и всичко си идва по местата. Задължително преди да мажеш намокри стената,отмиваш праха и забавяш втвърдяването а от там и напука.
Харалампи - специалист
Благодарско Крез, Значи двете шепи е точно колкото трябва, моите шепи не са големи та горе долу е колкото една кофичка от кисело мляко.

Между другото мрежичката май помага. преди да напиша предният пост замазах и до сега не се е напукало.
ivtabov - специалист
Съжалявам, не съм те разбрал, че става въпрос за готов хоросан.

Не бъркаш, като слагаш две може и три шепи цимент.
Харалампи - специалист
Не дей се корка, аз не съм Стефан. И аз не съм обяснил както трябва, ама можеше да се досетиш като писах че купувам на килограм.
emilvtc - специалист
За да не отварям нова тема - ще питам тук.

Интересува ме каква е рецептата (съотношенията) на съставките в зидарски разтвор съдържащ перлитена добавка за подобряване на топлоизолационните свойства?

Гледам, че Винербергер предлагат Porotherm TM, но не ми харесва цената му.

Търся инфо как да се постигне (ако е възможно) същия резултат, но на по-добра цена.

Тема "Забъркване на стройтелни разтвори , замазки и мазилки ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: