Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mici - специалист
Здравейте знаещи! На старата каменна ограда на къщата направих нова "шапка" от бетон 5-6 см дебела с арматура 6мм приблизително на квадрати 25х25 см. Оградата е на 5 сектора по 4,50 м. дълги и 50 см широки. На единия от секторите се получи пукнатина на бетона по цялата широчина . Сега се чудя с какво да запълня пукнатината преди да е дошла зимата, защото тогава ще стане лошо. Чувал съм за водно стъкло, но по каква технология?... Или някакъв силикон или полимерен материал, достатъчно рядък за да навлезе дълбоко в пукнатината - тя е широка само 1 мм, но дълбока колкото е "шапката"? :?

Прикачен файл

Пукнатина.jpg
Пукнатината
Пукнатина.jpg (64.92 KиБ) Видяна 3268 пъти
masterval - майстор
Нямам готов отговор, но ако искаш само да закърпиш положението за няколко години, защо не залееш с топъл силикон, а отгоре да залепиш алуминиева лента?
Но все пак помисли, защо се е пукнало :wink:
sek.1 - специалист
Преди петнайсетина години когато си стягах къщата на село правих подобна шапка на стара зидана от камък ограда тогава един от старите майстори по каменна зидария ми обясни че някага между каманите са слагали кал за да се подравняват по добре и че този тип зидария била малко като "жива" и за да нямам проблеми каза да я подмажа от двете страни със силен циментов разтвор и в крайна сметка шапката я направих с търкана мозайка а зида от двете страни с мита мозайка тогава ме беше малко яд че развалям автентичния вид на камъните но още на другото лято видях ползите отървах се от разни гущери и змийчета които си правеха гнезда между камъните а аз сечудех с години как да се отървавам от тях.
mici - специалист
masterval написа:
защо не залееш с топъл силикон
Интересна идея, пробвах да стопля санитарен силикон - безуспешно. Как да постъпя? Има ли някакъв по-специален силикон за такива нужди? Питах и за течен силикон в магазините, продавачките /защо ли слагат жени да продават в магазини за строителни материали? - да ме извиняват жените/ ме гледат с интерес и вдигат рамене.
velsi - Почетен майстор
Колегата има предвид може би силикона, който е на пръчки и се топи със специален пистолет. Няма как да стоплиш санитарен силикон. :-D
kaltchevmg - специалист
Защо не направиш циментова шпакловка?
inkovsv - специалист
Както и да закърпиш пукнатината,ще бъде временно явление,след време пак ще се появи.Това е слабото място на такива огради.Затова в масовият случай се покриват с керемиди ,за да не им влияе напукването от движението на земната основа.

Тема "пукнатина в бетона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: