• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Илиян Илиев™ - майстор
За какво служи конеца от външната страна на зида? :?

Гледам майстор зидара е от вътре!!! :lol:
4040 - специалист
Илиян Илиев™ написа:

кво да ти отговоря просто се чудя,незная как да формулирам отговора :toimonster:
:axe:
Илиян Илиев™ - майстор
Така си и помислих.

Нищо, като за направи си сам може и отвън. :wink:

Следващия път го сложи от тази страна от която си ти. Ще ти бъде по-лесно.
4040 - специалист
4040 написа:
Илиян Илиев™ написа:

кво да ти отговоря просто се чудя,незная как да формулирам отговора :toimonster:
:axe:
то на такива въпроси човек незнае как да отговори винаги конеца е от външната . :-D незная как ще го сложиш от вътрешната страна :partyman: :? :toimonster:
Илиян Илиев™ - майстор
Ми глей сега. Конеца никога не е от външната страна. Това че разни самозванци цял живот работят с конец от външната страна, съвсем не означава че е правилно. :wink:

Просто този който те е научил да зидаш така никога не го наричай майстор зидар.

А следващия път като ти се наложи да зидаш ще се опитам да ти обясня как се слага от вътрешната страна. :wink:

Като начало нека ми обясниш, ако е възможно, поради каква причина не може да се сложи от вътрешната страна? :?

п.п. Само да ти спомена, че почти 6 години работя за един, който зида малко над 1300 тухли за 8 работни часа(това съм го виждал с очите си :wink: ). Та като дойде някой нов майстор с конец от външната страна директно му бие шута след първите 150-300 тухли положени за 8 часа.

п.п.п. Иначе добре се справяш. Не се опитвам да те критикувам, а да ти помогна, доколкото мога. :partyman:
4040 - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Ми глей сега. Конеца никога не е от външната страна. Това че разни самозванци цял живот работят с конец от външната страна, съвсем не означава че е правилно. :wink:

Просто този който те е научил да зидаш така никога не го наричай майстор зидар.

А следващия път като ти се наложи да зидаш ще се опитам да ти обясня как се слага от вътрешната страна. :wink:

Като начало нека ми обясниш, ако е възможно, поради каква причина не може да се сложи от вътрешната страна? :?

п.п. Само да ти спомена, че почти 6 години работя за един, който зида малко над 1300 тухли за 8 работни часа(това съм го виждал с очите си :wink: ). Та като дойде някой нов майстор с конец от външната страна директно му бие шута след първите 150-300 тухли положени за 8 часа.

п.п.п. Иначе добре се справяш. Не се опитвам да те критикувам, а да ти помогна, доколкото мога. :partyman:
мерси,мерси ама това с 1300 тухли ми се вижда малко пресилено но го приемам а относно конеца не съм виждал никаде да го слагат от вътре на зида.в нашта отидоха точно 1250 с триъгълниците на покрива и го зидахме етажа 2дни и горе един.критики също приемам човек не се е родил учен. :partyman: :? :axe:
Последна промяна от 4040 на нед авг 28, 2011 9:03 am, променено общо 2 пъти.
stenmark - специалист
Tова за 1300бр. тухли аз пък не го вярвам.Ето един пример:1300 тухли е 39.39кв. по 10лв си е 200 евро надница.Нека ме убеди някой че този майстор взима такава дори в Италия!Иначе за конеца си прав отдавна не се слага отзад.
Илиян Илиев™ - майстор
Сметни си пак метрите и броя на тухлите. Ще ти подскажа, че отиват 16 тухли на квадратен метър, защото бяха вътрешни стени и ги зидаше изправени, демек една тухла 25 на 25 :wink: Цената на която ги зидаше човека беше малко над 5 евро. Можеш и надницата му да сметнеш. Само дето той не е надничар, а е шефа на фирмата. :wink:

И според неговите изисквания, майстор с 350 тухли на ден е на кантар дали да го държи на работа или да го изгони, защото в иззиданите метри се включва и надницата на общака. Демек, ако майстора и общака са с договор смятай поне 40 евро на ден само за осигуровки на двамата.

Ако искайте ми вярвайте, ако искате не. Аз съм го видял с очите си. И видях как двама общака изнемогват, а тухлите и бетонобъркачката бяха на около 15 метра.
4040 - специалист
не съм казал че не вярно а че ми се вижда множко.квадратите не съм ги смятал точно но тухлите са абсолютно точно 1250 със триъгълника за покрива а ние сме си аматиори но зидаме с мерак и с много мастика :drinkers: :partyman:
Илиян Илиев™ - майстор
Поста ми беше отправен към stenmark. :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Къде се слага конеца и колко тухли се зидат на ден?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: