Не знам дали е тук мястото, но понеже пише че тук може да се постне тема която не знаем къде е правилното място. По темата: става въпрос за фондю когато ходя на вилата, на палатка в планината, под съда нали има резервоар-спиртник в който се налива спирта за горене, но много бързо изгаря този спирт. Съда ми е доста голям, и в него може да се готви дори супи или различни яденета, не е само за чай или кафе. Гледам продават различни течности за разпалване като газ за осветление, някакви други течности за разпалване на мокри съчки, явно са от рода на парафините, те няма ли да станат за горене, в смисъл да поддържат по дълго горенето, например газта за осветление ? Един познат даже ме посъветва да налея газ за осветление и да сложа малко вътре олио и така ще гори по дълго, но не знам дали няма да дими много и да окади храната която се готви. Нека който е по запознат да даде акъл. Благодарности предварително.
За този вариант - http://www.esport.bg/rw/items/168440470 ... 206-s.html (набързо от гугъла)
помисли.