• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
profesionalist_wood - майстор
Какъв специален препарат се изисква за почестване на ПВЦ дограма който не съдържа агресивни химикали водещи до увреждането на повърхността му? Защото 3 дни след монтажа свалихме лепенките от дограмата и има разни мръсни петна които не могат да се изчистят или следи от набиването на гумения чук.Кошмар направо :?
stiv1961 - майстор
Циф актив гел.

Прикачен файл

135444721_640.jpg
135444721_640.jpg (26.71 KиБ) Видяна 21070 пъти
tarlyo - специалист
Сапунена вода. Може и препарат за почистване на стъкла. В циф-а има абразив и не е препоръчителен.
radius - майстор
Опечено тиксо не се сваля с никаква химия. Но виж със физика става - с Циф доста успешно се справих, но трябва да е прегоряло оцапаното. Ако е прясно се маже и не става, но тогава химиите помагат - с бензин не бих пробвал, но със спирт, като по-неагресивен, става. На цветната ми дограма, която е покрита с фолио Циф-а не оставя никакви следи, дори при яко търкане и натискане. Явно са достатъчно малки песъчинките, за да не наранят повърхността. Не знам на бяло, там е по-полирана повърхността и да не би да я матира.
lecki - специалист
Ох, иаз ще го пробвам тоя Циф че отървах цветната дограма с лепенките :axe:
Чудя се още какво - керосин, нафта, олио, обезмаслител комбинирано с пластмасови "телчици"
за чинии :?
Ако има добри резултати пишете. :!:
velas - специалист
radius написа:
с бензин не бих пробвал.
Ти не би, но само това помогна на моята дограма. По стечение на обстоятелствата 3г. я пече слънцето и после нито циф-миф, доктори и пр. простотии не помагаха... с метална шпатула ставаше, но оставя следи и трябва много търкане... само бензина свърши работа... и не оставя следи.
Нищо не му пречи да пробва в някой ъгъл...
MASTER - специалист
profesionalist_wood написа:
Какъв специален препарат се изисква за почестване на ПВЦ дограма който не съдържа агресивни химикали водещи до увреждането на повърхността му? Защото 3 дни след монтажа свалихме лепенките от дограмата и има разни мръсни петна които не могат да се изчистят или следи от набиването на гумения чук.Кошмар направо :?

Изображение

За описаните цели се ползва този препарат. Сваля всички мизерии.
Ползвам го ежедневно. :lol:

В България преди 5-6 години се продаваше в VBH, предполагам и сега се продава.

ЦИФ и водни шкурки у лево. Ползват се само ако има механични драскотини.

Извинявам се за люопитството,явно съм изостанал много с технологиите. Какво се набива с гумен чук по прозорците :? :roll:
radius - майстор
Сваля ли опечено хартиено и армирано тиксо, ама опечено, на което е паднала основата и е останал само лепилния слой ?
Аз съм виждал да набиват стъклодържателите с гумен чук, но явно имаш нещо предвид, може да го кажеш.
profesionalist_wood - майстор
Точно така,те набиваха с чук стъклодържателите,ама петната са упорити. Според мен е трябвало да използват този чук и да се набива със жълтата гума е не с черната

Прикачен файл

a9f77a7bc20c4d22fa60dac1b3da94e67d701afb-1.jpg
a9f77a7bc20c4d22fa60dac1b3da94e67d701afb-1.jpg (25.4 KиБ) Видяна 20918 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Препарат за почистване на PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: