Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
didoni_ - специалист
Здравейте,става дума за остъклена тераса северна с pvc дограма 5-камерна,от пода до дограмата е изградена с итонг,едната страна е изградена до тавана а другите с дограмата,тоест г-образна.
Проблема идва като вали дъжд,от самия ъгъл дето се съединява дограмата се подмокря стената,сложих между двете козирки вън силикон и пак се подмокря.
От къде може да влиза тая вода,моля помагайте :)

Прикачен файл

07062014.jpg
07062014.jpg (36.96 KиБ) Видяна 2948 пъти
velsi - Почетен майстор
Не вярвам вода да влиза през вертикалната част на гредата. Не знам обаче как е изпълнено от външната страна - има ли алуминиеви козирки отдолу, как са поставени, срещнати ли са на ъгъла... Една снимка от външната страна ако е възможно би дала отговор на тези въпроси.
kozl - майстор
Ако изобщо е довършвано отвън и как или е оставено на пяна. Второто за което се сещам е лошо изпълнено отводняване. Изключвам конденза, защото сега времето не е подходящо за конденз. Иначе ако колоната в ъгъла е алуминиева с цяло сечение до външната страна - няма спасение от ручей конденз.
Отвън виждат ли се отворите за отводняване на профила?
М-у впрочем има ли достъп до ъгъла, че с тия фиксове може да се наложи сваляне на стъклопакет?
stiv1961 - майстор
Тази дограма ми прилича на 4 камерна Вива-60 мм а колоната е 70х70. Ако не е захваната добре към касата ше тече.
didoni_ - специалист
Има козирки отгоре и долу които се срещат,под тях е пяната,но те я закриват и няма нужда според мен от обръщане.На долната сложих силикон,отгоре не стигам и пак влиза ето и снимки:

Прикачен файл

09062014.jpg
09062014.jpg (29.16 KиБ) Видяна 2834 пъти

Прикачен файл

09062014(006).jpg
09062014(006).jpg (24.31 KиБ) Видяна 2834 пъти

Прикачен файл

09062014(003).jpg
09062014(003).jpg (22.92 KиБ) Видяна 2834 пъти

Прикачен файл

09062014(001).jpg
09062014(001).jpg (42.87 KиБ) Видяна 2834 пъти
DundyTheCroc - майстор
Отвори от външната страна за оттичане на конденза има ли на самата дограма?
didoni_ - специалист
Като снимах от външната страна погледнах тия видии,дали може от тях да просмуква :?:
tarlyo - специалист
Каква марка ти е дограмата и сигурен ли си, че е 5 камерна?
Водоотводнителни отвори има.
Ако се съмняваш в тези видии, ги извади и запуши отворите със силикон.
Ако ти се отдаде възможност, наблюдавай по време на дъжд, дали не просмуква вода някъде по съчетаването на профилите или между касата и стъклодържателите.
didoni_ - специалист
На вивапласт е както стив каза,но не съм много сигурен дали е 5 камерна,май така ми казаха при монтажа.
MASTER - специалист
Извинявай за любопитството :shock: :shock: - ти за това изпълнение платил ли си, или ти е подарък ? :?

Тема "Дъждовна вода прониква през свързващата греда на дограмата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: