Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
profesionalist_wood - майстор
Ще задам един глупав въпрос тъй като съм скаран с английския :? Едни френдове ще ми пратят колет поне 30 килограма от Хавайските острови до България. Та въпроса е колко ще ми струва транспорта до тук? Все пак 13 000 километра не са малко
Andri01 - майстор
Зависи от таксата на гълъбчето,дето ще го носи ! :?
Andri01 - майстор
Сравни им тарифите,при еднакви условия и...
piron45 - майстор
profesionalist_wood написа:
Ще задам един глупав въпрос тъй като съм скаран с английския :? Едни френдове ще ми пратят колет поне 30 килограма от Хавайските острови до България. Та въпроса е колко ще ми струва транспорта до тук? Все пак 13 000 километра не са малко

Ако не ти пращат примерно злато, цената на превоза ще надвишава значително стойността на съдържанието на колета и вероятно ако същото можеш да си го купиш тук ще ти излезе много по на сметка.

Не забравяй и минаването през митницата, там също няма да те пропуснат.
Последна промяна от piron45 на нед ное 08, 2015 4:44 pm, променено общо 1 път.
Защото ще ми пращат разни неща и др. хехех :-D (вместо картичка от Хаваите :lol: )
Само как да разбера колко кинта ще ми е пътя от Хонолулу до София ? :? Дори си мислех да им кажа да разглобят нещата и на по малки колети да пращат за по-евтино :?
Дори не мога да се справя с линка дето си го дал.

Разбрах от един че за 30 кг трябвало да дам 900 лв при положение че нещата в колета са без пари тоест подарък ! :shock:
шоп - майстор
UPS или DHL може и да ти вземат 900 лв
нека ти го изпратят с номер за проследяване по техните пощи. Радовно получавам и по-тежки колети от азиатските пощи за по 30-50 долара пощенска тарифа.

Не се лъжи да пишеш че е подарък, защото нашите митничари не са вчерашни. Плати им с пейпал и тук ще платиш само ДДС то.

Аз винаги в митницата си хода с разпечтката от пейпала и имейла и освобождавам стоката за 15 мин.
Успехи.
Ще опитам по тоя път както ти си минал
lov - майстор
шоп написа:
UPS или DHL може и да ти вземат 900 лв
нека ти го изпратят с номер за проследяване по техните пощи. Радовно получавам и по-тежки колети от азиатските пощи за по 30-50 долара пощенска тарифа.

Не се лъжи да пишеш че е подарък, защото нашите митничари не са вчерашни. Плати им с пейпал и тук ще платиш само ДДС то.

Аз винаги в митницата си хода с разпечтката от пейпала и имейла и освобождавам стоката за 15 мин.
Успехи.
Ако на пощенската пратка е обявена реалната цена вообще не ти се налага да се разправяш по митници. Плащаш си директно в пощата налозите. Е ако се надяваш че ще мине гратис можеш да рискуваш. Но решат ли да отварят то тогава както казваш само с документа за плащането иначе могат да те обложат с по голяма сума по тяхна оценка.

Тема "Пощенски въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: