• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
търся преход за маркуч на помпа, която ще има работно налягане до около 230-250 бара. С помпата ще се помпа малък цилиндър за сгъстен въздух. В момента обаче накрайникът на маркуча на помпата и този на цилиндъра са с различни резби, и ми трябва преход с две външни резби. За сега намерих този http://www.varum.bg/product/947/nipel-r ... 1-8-m.html и още един, но не знам как да разбера дали ще издържи на налягането. Оригиналният, който е на маркуча на помпата(и не е с подходящата резба) май е бронзов( мога да каза снимка).
Тони Ст. - специалист
nautilus33 написа:
Здравейте,
търся преход за маркуч на помпа, която ще има работно налягане до около 230-250 бара. С помпата ще се помпа малък цилиндър за сгъстен въздух. В момента обаче накрайникът на маркуча на помпата и този на цилиндъра са с различни резби, и ми трябва преход с две външни резби. За сега намерих този http://www.varum.bg/product/947/nipel-r ... 1-8-m.html и още един, но не знам как да разбера дали ще издържи на налягането. Оригиналният, който е на маркуча на помпата(и не е с подходящата резба) май е бронзов( мога да каза снимка).
Ще стане .Тази "помпа" е компресор за високо налягане,нали? Бутилката тествана ли е? На 5г. се тестват в специализирана лаборатория с водна проба.!
nautilus33 - майстор
Тони Ст. написа:
nautilus33 написа:
Здравейте,
Ще стане .Тази "помпа" е компресор за високо налягане,нали? Бутилката тествана ли е? На 5г. се тестват в специализирана лаборатория с водна проба.!
Ами, не. Ръчна помпа си е :). Бутилката е годна. Но в един друг сайт намерих подобен нипел( не знам дали е същата марка/производител), но пишеше, че е за налягане 150 бара, което си е 70-80 бара по-малко, отколкото ми трябва. По пинцип от каква сплав трябва да са, за да издържат на такова налягане?
Тони Ст. - специалист
Бронз,месинг ,неръждавейка,но със съответната дебелина на стената. За 250-300 бар. около 2,5-3 мм. дебелина/ по спомени/.
nautilus33 - майстор
Тони Ст. написа:
Бронз,месинг ,неръждавейка,но със съответната дебелина на стената. За 250-300 бар. около 2,5-3 мм. дебелина/ по спомени/.
Благодаря. Понеже ако не намеря по магазините, ще трябва да питам при стругар. По принцип те стругарите има ли си такива парчета бронз или месинг, или аз трябва да си търся по вторични?
Тони Ст. - специалист
Добрият стругар има,пишман стругаря,"майстора"-ще ти каже да търсиш. Мини през магазин за пневматика и хидравлика-може да намериш готов елемент.
nautilus33 - майстор
Тони Ст. написа:
Мини през магазин за пневматика и хидравлика-може да намериш готов елемент.
Ами така мисля да направя, макар че, понякога и продавачите в магазините са едни... но дано имам късмет.
gogo7777 - майстор
Ако ще го прави стругар, подсети го да не ползва шевна тръба за заготовка /вероятно ще качи на струга шестстостен минимум 24мм. за материал, ама за всеки случай да напомня/ и да направи резбите трапецовидни. Дали ще е уплътнява с дифтунг, гарнитура, конус или просто калчища....резбата трябва да е "тъпа", а не "остра".
Бронз,месинг ,неръждавейка
Неръждавейка [-X , ако се наложи демонтаж трябва винаги да сменя нипела с нов. Все пак затягането ще е поне 160 нютона. Ако уплътняването обаче е с калчища и паста /лепило/ може да се изработи от неръждаема стомана. :wink:
nautilus33 - майстор
gogo7777 написа:
Ако ще го прави стругар, подсети го да не ползва шевна тръба за заготовка /вероятно ще качи на струга шестстостен минимум 24мм. за материал, ама за всеки случай да напомня/ и да направи резбите трапецовидни. Дали ще е уплътнява с дифтунг, гарнитура, конус или просто калчища....резбата трябва да е "тъпа", а не "остра".
Бронз,месинг ,неръждавейка
Неръждавейка [-X , ако се наложи демонтаж трябва винаги да сменя нипела с нов. Все пак затягането ще е поне 160 нютона. Ако уплътняването обаче е с калчища и паста /лепило/ може да се изработи от неръждаема стомана. :wink:
Ами казаха ми за един стругар, но надали ще има материал, та ще трябва да видя по вторични да намеря бронз или месинг. Щуцерът, който в момента е монтиран на маркуча на помпата, се уплътнява с о-пръстен.
gogo7777 - майстор
Щуцерът, който в момента е монтиран на маркуча на помпата, се уплътнява с о-пръстен.
Това от страната на високото налягане ли е?......
  • 1
  • 2

Тема "Този преходник дали ще издържи на високо налягане?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: