• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
vesiici - помощник
Интересувам се как се прави циментова замазка на под. Не толкова като материали, а като действия. Имам смътен спомен, че съм виждала статия във сайта, но не мога да я открия. :? Моля за помощ!
fenko666 - напреднал
Интересува ме какво ще правиш след замаската за да ти кажа как да я направиш
fenko666 - напреднал
ааааааааа ,и какви са помещенията каква ти е основата под замаската
vesiici - помощник
Отдолу е плочата. Отгоре имаше сгурия и много тънка замазка, която като махнахме балатума падна и стана... Оказа се че пода е крив - на места до 7см разлика, на други 3... И майсторът изкърти всичко. :shock: Сега идеята е да си залеем циментова замазка да изравним основата и отгоре стириопор (ще огледаме) за изолация, най-накрая ламинат.

Прикачен файл

4.JPG
4.JPG (192.39 KиБ) Видяна 33395 пъти

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (159.91 KиБ) Видяна 33395 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (154.03 KиБ) Видяна 33395 пъти

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (156.85 KиБ) Видяна 33395 пъти
fenko666 - напреднал
Изчисти много хубаво ако се наложи плисни вода за да се изчисти прахха ако циментовата ти замаска е тънка ще се отлепи Направи си грунд от метакол C-200 и водаи с валяк го нанеси равномерно навсякаде.Нивелацията си я направи с прави профили например метална тръба с квадратноп сечение 20/20 подлагаш под тях докато се достигне необходимата височина.Когато си забъркаш замаска първо хвърли около профила а да се застопори след това нахвърляш замаската и теглиш с прав мастар по профилите и воала. Ако не ти достига височина за метални профили лошо ще трябва да си правиш пиленца ,които са ти нивелирани много точно по тях да изтеглиш маиките и след това с мастар теглиш по маиките но внимавай да не ги издълбаеш прости ако не съм бил много ясен и успех кажи как е станало
vesiici - помощник
Колко време трябва да съхне преди да сложа балатум? Тази зима сме решили да е на балатум, а догодина ламинат. Казаха ни, че щяло да мухляса?! След колко време да го постелим?
hygro - майстор
Покриеш ли с балатум няма съхнене. Водата ще тръгне и по стените.

Нормата е 2% абсолютна влага. Ако е добре направена замазка, през лятото може да изсъхне и за два месеца, но сега вече е хладно и скоростта на съхнене е много ниска. От 7cm замазка трябва да се изпарят по 10 L/m². Това си е доста голямо количество дори и по-тънка да я направиш. При затворени прозорци тази влага няма как да напусне помещението. Изходът ти е:
  • цяла зима да проветряваш, а отоплението ти да е безсмислено;
  • да си купиш битови осушители, които поне да ти поддържат влагата в някакви поносими граници;
  • да си наемеш професионални строителни осушители, които да изсушат замазката за 10-15 дни, което обаче е доста скъпо;
  • да използваш бързосъхнещи замазки, което е още по-скъпо;
  • да потънеш в мухъл.
vesiici - помощник
да си купиш битови осушители, които поне да ти поддържат влагата в някакви поносими граници
въпрос: А ще мога ли да сложа балатум?

да си наемеш професионални строителни осушители, които да изсушат замазката за 10-15 дни, което обаче е доста скъпо;
въпрос: колко скъпо?

Ако налепя теракот сега ще имам ли проблеми?
hygro - майстор
vesiici написа:
да си купиш битови осушители, които поне да ти поддържат влагата в някакви поносими граници
въпрос: А ще мога ли да сложа балатум?
За моженето, сигурно можеш, но ще си направиш беля с това - ще блокираш 300 литра вода в хола си...
vesiici написа:
да си наемеш професионални строителни осушители, които да изсушат замазката за 10-15 дни, което обаче е доста скъпо;
въпрос: колко скъпо?
Зависи от много неща. Между 300 и 900лв. Колкото по-качествено е направена замазката, толкова по-бързо съхне. Замазки правени с излишък или недостиг на вода или цимент съхнат в пъти по-бавно. За Ц-200 съвсем забрави - ще съхне с години.
vesiici написа:
Ако налепя теракот сега ще имам ли проблеми?
Нормата от 2% важи за всички паронепропускливи покрития. За паропропускливите е 2,5%. Нова замазка в края на първоначалния период на хидратация на цимента има влажност около 7,5-8,3%. Даже и да си затворим очите за нормите, 4% е границата, над която поразиите са неминуеми.

Сега е октомври и не е реално замазката да изсъхне до началото на отоплителния период, както и да проветряваш. Започнеш ли да отопляваш, трябва да спреш да проветряваш, т.е. да затънеш в мухъла.
tuninghuman - специалист
hygro зверски съвети !!! не е шега тая работа
  • 1
  • 2

Тема "замазка под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: