• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 31
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
pipbel - майстор
Акакво е това, дето прилича на решетка, на пода, в единия край на кухненската маса?
Някакви свелосенки като че ли.... абе да си оправдаят парите.

На мене ми липсва домашния уют в този проект.
Ма вкусове всякакви, така че няма лошо.

Само че ми мирише на нещо снобско тука, затова изчезвам от тая тема та да не спамя.
Fortune - специалист
Galy написа:
Знам вече с подробности и за производители, материали, дамаски...всичко по проекта. Ако някой се интересува..ще ми бъде приятно ;)
Давай, пиши, естествено че се интересуваме! Кухнята и корпусните мебели от къде, от какво? В какво се изразява надзора на дизайнера и това от проекта с реални текстури на материалите ли е?
Galy - специалист
"решетката" - това е светлината, която премината през щората.
Материалите са с реални текстури. Всичко в проекта като обзавеждане са реални неща, които са моделирани и ги има на пазара.
А за корпусната мебел е по дизайн на дизайнерите, а за материалите декори, дебелина, механизми и т.н. всичко ще бъде описано с кодове и модели подробно. Кухненските плочи са на ЕГЕР - мока лакирано ПДЧ долу и лакиран МДФ в бяло за шкафовете горе, също като шкафовете до масата. Много ми харесаха луничките и вероятно ще останат такива за цялото жилище - CARDAN MINI на Амбилукс. Чист алуминий с размер 100х100мм. Може би ще предпочета и енергоспестяващи крушки на 220V, така ще избегна трафовете, харесва ми светлината, пък и попринцип има замисъл да е така за напред. Относно надзора на дизайнерите, ...те издават техническата информация, по която ще се реализира проекта, а надзора е да следят дали се спазва работата да върви по техническото задание, както е написано. В моя случай, понеже аз ще си реализирам проекта, надзора включва плановете по които ще работя и ако има нужда от помощ да се обясни как ще се направи. Каквито и трудности да имам при реализирането на проекта, те са насреща. ;)
Fortune - специалист
Galy написа:
...
Виждам декорации на двата куба на стената. Как ще бъдат изпълнени? Лакобел с фолио, директен печат върху плоскост с широкоформатен принтер, или фрезован МДФ с боя?
Заложили ли са ви бюджет за изпълнението?
Fortune - специалист
Galy написа:
Кухненските плочи са на ЕГЕР - мока лакирано ПДЧ долу и лакиран МДФ в бяло за шкафовете горе, също като шкафовете до масата.
Удлайн мока гланц?
Много красиво, но лака си е ангажимент откъм поддръжка :)
А плота и гръбчето?
niki_sap - специалист
Жестоко!!! Поздравления за дизайнерите и за избора ти. Не се отказвай от камъка по стената, защото той дава 80% от облика на стаята. Но задължително го направи с камък, а не с някаква рисунка имитация например, защото ще смъкнеш нивото от лукс, на куч.
Същото се отнася и за другите мебели - например столовете в кухнята - гледам че са пуснали много евтини с изкуствена кожа, но изглеждат направо долнопробни - ако не можеш да си позволиш естествена, по-добре да бъде плат. Гледах едни много евтини китайски столове в Айко преди време с микрофибър, леко имитира велур (ако се сещаш), изглежда доста добре, но от опит мога да кажа, че се изтрива много бързо и си остава обикновен плат - не че изглежда зле. Специално за луничките - вкъщи съм с 220 волтови (не са енергоспестяващи) горят като нищо - поне по 1 крушка на 2 месеца сменям, а те са си скъпички. Не знам как е при енергоспестяващите - ще ми е интересно - бих сложил ако знам, че не гори по-малко. Бях се замислил за варианти да преправям лампите за 12 волта, но ако енергоспестяващите не горят по толкова е по-добър вариант.
Проекта е страхотен. Имам само една "забележка" - от шкафове не сте оставили свободно място за картини. Верно е, че функционалността е по-важна, но ако можете да се лишите от два квадратни шкафа и освободите още една стена с 2-3 картини можете да превърнете жилището в наистина луксозно - особено ако са на Миро, както е показано на проекта над дивана :)

И едно лично предпочитание - вертикалните щори изглеждат страхотно на проекта, но никога не съм ги харесвал - винаги се движат от вятъра, тропат една в друга и т.н. Помисли вариант да сложиш пердета - пак същия цвят, тежки с поне 10-15 см. по-дълги от височината на стаята за да се влачат и събират на земята.
Последна промяна от niki_sap на пет юли 17, 2009 3:27 pm, променено общо 1 път.
Galy - специалист
Ами и трита варианта с кубовете са възможни, незнам...ще изберем може би МДФ с боя. А за шкафовете, отдолу ще са релефно ПДЧ Мока точно по тази причина-за подръжката. А горните шкафове са бял гланц. Плота и гръбчето са на дневен ред. Някакви идеи? За цялото оборудване на кухнята съм решил да заложа на ТЕКА.
Galy - специалист
niki_sap, благодаря за включването. Енергоспестяемите лампи имат 1 година гаранция. На брошурката им дават 10000 часа светене. Вчера пробвах една вкъщи и съм приятно изненадан. За камъка съм категоричен-камък ще е :) затова се мотам още и не съм избрал. Цената на хубав камък варира от около 200 и нагоре лв. за квадрат. как да купя ми кажи? Бях постнал в "интересни сайтове" една тема с интересен бг сайт за камък-за това имам желание. Масата и столовете въобще не им обръщам внимание за момента. Като дойде времето ще си избера каквито реша. За шкафовете какво да ти кажа...трябват си :) наистина ми трябва доста място и всичко си е сметнато до последно. Ще намерим и място за картина-2. Какво ще кажете за това, между всекидневната и коридора да няма врата? Голям майтап ще е и дивана :))) 2см не ми стигат за да влезе между колоната. оставям я без картон и ще се наложи да и окъртя цялата мазилка, защото стана ясно че тя хич не е малко :))) За щорите - прав си, много харесвам тежки завеси. Решил съм да ходя до София до някаква фирма...излезе ми от главата сега...там ще гледам пердета, завеси, щори..

Прикачен файл

DNEVNA_4.JPG
DNEVNA_4.JPG (35.18 KиБ) Видяна 7394 пъти
Последна промяна от Galy на пет юли 17, 2009 3:36 pm, променено общо 1 път.
niki_sap - специалист
И още нещо, свързано с горното - ако искате да не губите функционалност от шкафовете, но да имате свобовна стена - може вместо четирите квадратни шкафа зад масата, да направите един нисък, ттесен пак толкова, колкото са тези на проекта и дълъг по цялото продължение на стената. Отново в същия бял или блед цвят, лак. А стената над него остава празна за декорация, като ще можете да подреждате и неща върху шкафа - ваза, свещник, телефон....

И понеже се загледах в проекта - защо е този стол зад аквариума? Той май не се мести от там?
niki_sap - специалист
Определено ме спечели с проекта, както и с новия ракурс :)

Врата или не - зависи от много неща, като започнеш от отоплението, минеш през това, че първия поглед ще е директно към не винаги подредения хол и стигнеш до най-важното според мен - в момента това е проект. В реално време на закачалката в коридора ще има поне 3-4 якета и разхвърляни обувки в коридора. И това ще ти е в очите при всяка крачка в хола. Ако искаш да запазиш обема и имаш достатъчно пари все пак, можеш да направиш стъклена врата, като тези на магазините, но мат, а не прозрачна. Един съсед си е направил целия апартамент така - вратата няма каса, той е сложил врачански камък като каса и самата врата е мат стъкло, даже с шарки на някои от вратите му.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 31

Тема "Ремонт, който продължава...дълго :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: