• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 31
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Galy - специалист
Белия шкаф в кухнята го има огледален от другата страна.
Защо ви изглежда толкова модерно апартамента? Това че е изчистен и че няма някакви измишльотини фигури по тавана не го прави "супер модернистичен" Осветлението - хубави, изчистени луни...и 2 запомнящи се осветителни тела в хола ;) Дивана - български, без никакви изгъзици-удобен! Аквариума е нещото, което винаги съм искал да имам и абсолютно замества като визия камината, която щеше да се вижда от коридора, пък и от кухненската маса. Що се однася до материалите, много мислих за лакобел, но в крайна сметка при представени ми мостри реших че релефно ПДЧ долу+МДФ лак горе си е и красиво и практично ;) Само камъка е все още под въпрос...какъв да бъде камъка???
Fortune - специалист
Galy написа:
...
Именно, интериора е минималистичен, изчистени прави линии, с модерно звучене, твърде различен от класическия стил, с орнаменти и извивки.

Прикачен файл

victorian-style-home-interior2.jpg
victorian-style-home-interior2.jpg (50.47 KиБ) Видяна 8344 пъти

Прикачен файл

traditional_home_dining.jpg
traditional_home_dining.jpg (33.1 KиБ) Видяна 8344 пъти
Fortune - специалист
Galy написа:
Само камъка е все още под въпрос...какъв да бъде камъка???
Дизайнерите биха ти дали най-добра информация. Във форума има няколко теми свързани с камък, Тонито беше използвал също в темата Шукарии в 2 стаи...

Може да се използва изкуствен камък :
http://www.kam.bg/?page=products
http://sitekreator.com/rockwall/haiipabeho_ot_hac.html
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 72b8d1df4a

Рязан гнайс:http://www.smsrodopi.com/bg/application ... ge-36.html
niki_sap - специалист
Вкусове много идеи също :)
Специално за щорите и пердетата - изчистения модернистичен стил не изключва пердета. Всъщност пердетата от първата снимка на Forune - сивкавите според мен са точно това, което може да замени вертикалните щори. Естествено не е нужно да са от плюш, напротив.
Всъщност варианти за прозорците има няколко и предполагам си ги обмислил всичките. Напоследък доста модерни станаха "римски щори" - може и по друг начин да са ги кръстили сега - плат с няколко пръчки в него, който се събира нагоре като щора.
Друг вариант, който направи мой приятел е корниз с 4-5 улея, като във всеки улей има 50 см. твърд, прав плат, без набиране както е при пердетата. Съответно тези "парчета" плат могат да се движат независимо едно от друго и да се подреждат както ти се иска. При него са в 3 цвята.
Въпреки всичко, за вкъщи аз предпочетох точно пердета, но и до момента ме е яд, че не ги пуснах още по-дълги за да се набират както на снимката по-горе.
Fortune - специалист
niki_sap написа:
Друг вариант, който направи мой приятел е корниз с 4-5 улея, като във всеки улей има 50 см. твърд, прав плат, без набиране както е при пердетата. Съответно тези "парчета" плат могат да се движат независимо едно от друго и да се подреждат както ти се иска. При него са в 3 цвята.
Аз също съм фен на тези щори тип "Японска стена". Имитират "Шоджи" - типична за традиционната японска архитектура плъзгаща се преграда, направена от прозрачна хартия, опъната върху дървена или бамбукова рамка. Самите щори представляват панели от плат, прикачени към релса в горната част. Има различни комбинации с 2, 3, 4 или 5 - канална релса, с до 10 панела на различни широчини.
В Икеа видях страхотни, замислям една такава преграда...

Прикачен файл

resni16.jpg
ресни
resni16.jpg (56.92 KиБ) Видяна 8280 пъти

Прикачен файл

92575.jpg
Или пердета ресни
92575.jpg (51.76 KиБ) Видяна 8280 пъти

Прикачен файл

tip_iaponska_stena.jpg
tip_iaponska_stena.jpg (94.03 KиБ) Видяна 8302 пъти

Прикачен файл

Yaponskastena2.jpg
Yaponskastena2.jpg (100.6 KиБ) Видяна 8302 пъти
Последна промяна от Fortune на пон юли 20, 2009 2:47 pm, променено общо 2 пъти.
Fortune - специалист
niki_sap написа:
Специално за щорите и пердетата - изчистения модернистичен стил не изключва пердета. Всъщност пердетата от първата снимка на Forune - сивкавите според мен са точно това, което може да замени вертикалните щори.
Твърде много набор за изчистените линии, тези от снимката са театрални, според мен подхождат на артистичен класически стил с много картини. Виж за римски щори с подходящ цвят, сигурно ще стои добре, но след като е наел дизайнери, ще бъде груба грешка да променя интериора. Видно е, че си разбират от работата, а дори и дребните детайли, неправилно сложени могат да погубят идеята. Те нали затова изучават материалознание, формообразуване и т.н.
Няма да забравя съвета на един познат, който се занимава с производство на мека мебел - " Харесай си диван от списание и ще ти го направя, ама моля ти се не променяй нищо, нито височина и ширина на подлакътници, на гръб, дълбочина, че и цвят на дамаската, защото после ще ми кажеш, че не си поръчала това :)"
Galy - специалист
Започнахме с картона и ел. в хола. Стартирахме с конструкцията за лентите, които минават по тавана. По рано бях споменал, че дивана по проект не се сабира с 2см на мястото си. Не му мислех много, взех един къртач и изкъртих мазилката по комина. Оказа се че спечелих 6см. Нивелира не показа някакви кой знае какви кривини, така че ще шпакловам добре и ще има място дори и да лепна един картон. :)

Прикачен файл

Hol 2009 - 6.jpg
Hol 2009 - 6.jpg (24.23 KиБ) Видяна 8019 пъти

Прикачен файл

Hol 2009 - 5.jpg
Hol 2009 - 5.jpg (18.85 KиБ) Видяна 8019 пъти

Прикачен файл

Hol 2009 - 3.jpg
Hol 2009 - 3.jpg (25.58 KиБ) Видяна 8019 пъти

Прикачен файл

Hol 2009 - 1.jpg
Hol 2009 - 1.jpg (25.32 KиБ) Видяна 8019 пъти

Прикачен файл

DNEVNA_61.jpg
DNEVNA_61.jpg (45.99 KиБ) Видяна 8019 пъти
Fortune - специалист
Galy написа:
Започнахме с картона и ел. в хола. Стартирахме с конструкцията за лентите, които минават по тавана. По рано бях споменал, че дивана по проект не се сабира с 2см на мястото си. Не му мислех много, взех един къртач и изкъртих мазилката по комина. Оказа се че спечелих 6см. Нивелира не показа някакви кой знае какви кривини, така че ще шпакловам добре и ще има място дори и да лепна един картон. :)
Ще чакаме продължението! Голям фен съм точно на тези форми по таваните!
Galy - специалист
Оо, с удоволствие ;) Малко забавихме, защото в Казанлък не можах да намеря фреза, с която да пробия отвори за луните - ф93, за да си пусна кабелите и да захванем основното ниво на тавана. Днес един стругар обеща да направи, да видим ;)
Galy - специалист
Наполовина сме готови с картоните. Ето няколко снимки от всекидневната...

Прикачен файл

IMG_0023.JPG
всекидневна
IMG_0023.JPG (126.65 KиБ) Видяна 7731 пъти

Прикачен файл

IMG_0038.JPG
всекидневна
IMG_0038.JPG (97.59 KиБ) Видяна 7736 пъти
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9