Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте,

Един бърз въпрос.
Свалих лирата от банята, .т.к. не искам парно там и няма да поставям нищо след ремонта. Подадох заявлението към топлинния счетоводител и се отписах. Сега обаче искам да изхвърля тази лира, но не знам как се премахва топлоразпределителя, т.к. ме посъветваха да си го запязя понеже е нов от 2024 г. Те не извършват такава дейност. Някакви идеи? От обикновените уредчета на Сименс е. :?:
chapara - майстор
вт юни 23, 2026 12:09 pmMdd22 написа:
Здравейте,

Един бърз въпрос.
Свалих лирата от банята, .т.к. не искам парно там и няма да поставям нищо след ремонта. Подадох заявлението към топлинния счетоводител и се отписах. Сега обаче искам да изхвърля тази лира, но не знам как се премахва топлоразпределителя, т.к. ме посъветваха да си го запязя понеже е нов от 2024 г. Те не извършват такава дейност. Някакви идеи? От обикновените уредчета на Сименс е. :?:
Не ти трябва, повярвай. Щом собственика му не си го търси🫣
Моите ги държах няколко години и в кофата. Млати с чука,😁
kozl - майстор
вт юни 23, 2026 12:09 pmMdd22 написа:
Здравейте,

Един бърз въпрос.
Ба :shock: Как отчисли лирата от топлото счети?
И каква ти е лирата, защото от Нелбо не закачат разпределител на лира тип тръба. Нямали такива разпределители, които се закрепват на тръба. А технически не може да се премахне лирата тип тръба само на един етаж, освен ако не е последния етаж и при това с кофти преработка.
Аз съм свалял разпределители Бруната, пломбирана с лепенка и Сименс с пломбировка на клик, но не успях да запазя пломбировката.
Но като си свалил лирата покажи снимки от към гърба на разпределителя.
Разпределителя предполагам е с възможност за дистанционен отчет, защото ако не е важи до края на годината.
chapara - майстор
На 99% е стенна лира, а не тръбна щранг лира, а ако са вкопани в стената без стенна лира и с изолация не влизат в топл. счетоводство. Същото важи и за радиаторите, поне при нас в Директа.

Тема "Махане на уредче от лира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: