• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kozl - майстор
чет яну 30, 2020 8:59 amLutchezar написа:
На вече монтиран плот не виждам начин да се оформи отвор, подходящ за нулево вграждане. Ако беше дървесен тип можеше да се фрезова на място. Но с камъка няма да е толкова лесно.
Не съм писал, че отвора не е оформен по плота. Още при снемане на размери за камъните над долен ред шкафове предадох документацията на плота. Отвора е оформен по чертеж от документацията на плота. Та помислих, че с документите съм дал и планките за захващане към плота, а ми отговориха, че в комплекта няма такива. Та сега си задавам въпроса, ако не бях избрал монтаж на нулата и съответно вкопаване в плота, щяха ли да са ми нужни планки :?

Та според мен може да се вгради плот котлони без фасет със закръглени ръбове и верт. луфт м-у камъка и керамиката. А какъв е риска не мога да определя. Но като уреда е скъп, финансовият риск е по-голям. А и гаранцията може да не признаят при монтаж различен от указания.
angelkitov - специалист
чет яну 30, 2020 8:59 amLutchezar написа:
На вече монтиран плот не виждам начин да се оформи отвор, подходящ за нулево вграждане. Ако беше дървесен тип можеше да се фрезова на място. Но с камъка няма да е толкова лесно.
каменния плот още не е монтиран, тепърва ще го поръчвам.
angelkitov - специалист
чет яну 30, 2020 7:52 amkozl написа:

Поставил съм препратка към Бош, който е в списъка за вграждане, но може и да не за вграждане :?
И целта беше, че има много други котлони за вграждане освен Миеле, на по-ниски цени.
Аз писах че съм с Gorenje ECT641BSC за 440 лв. И бая мислих преди да се вземе решение за вграждане, защото ако се сменя трябва да е със същия.
Плота от камък е вече монтиран. Все още не съм монтирал, фурна ( И тя е Горение) и котлон, защото чакам преработка на шкафа над тях, под който ще стои и аспиратора. Дори се обаждах в сервиз на Горение, защото в инструкцията пише, че котлона се захваща със скоби към плота, а в комплекта няма такива.
супер си! точно това търсех! котлон за пълно вграждане дето е на нормални цени! Много благодаря.
Как ги намираш по критерии за пълно (нулево) вграждане? Би ли ми дал спсиък на някои други (НЕ индукционни) - например Бош? На този Бош дето ми го прати по-горе не видях схема за нулево.
Мерси!
angelkitov - специалист
ср яну 29, 2020 7:35 pmLutchezar написа:
Ето една схема с размери. Видимо е с 1.5мм луфт отвсякъде. Тази е по-скъпа от Миелето, но беше единствената с двойно монтиране.
Да добавя че в камък това дълбане няма да е просто рязане а ще е рязане на 2 пъти поне и ще е доста скъпо.
~250лв оскъпява цената на плота
kozl - майстор
вт яну 28, 2020 2:03 pmangelkitov написа:
Здравейте,
Навсякйде в предните постове съм пропуснал нулата при вграждането :roll:
Какво стана с Миелето, че аз се наиграх до момента с Горението.
Първо специалистите по камъни ми препоръчаха силикон за фугата, който до сега не съм открил. Ако не намеря ще ползвам от този за окачени стъклени фасади.
Второ плота с котлоните се оказа крив. Ляга по единия диагонал, а другия се клати. Така единия ъгъл е над нулата. Докато се чудех няколко дни кво да правя, уплътнението улегна и плота потъна под нулата в трите ъгъла, а четвъртия продължава да стърчи.
Проблема на този плот котлони е, че повърхнината на котлоните не е равнина, а е кривина, която лесно се познава при проверка с мастар.
Да ама като за първи път приемам такъв монтаж и те ги изненадите.
angelkitov - специалист
Аз вече купих Gorenje, но още не е монтиран и не съм го мерил с мастара, ще дам отзив като се монтира. Казаха ми, че се уплътнява с пектанов силикон, един човек от Стоун център София минава по домовете и за някаква сума може да го направи. По схема отвора в плота е малко по-дълбок от стъклото на котлона, така че се надявам да залъжем кривината по някакъв начин.
вт фев 25, 2020 7:51 amkozl написа:
вт яну 28, 2020 2:03 pmangelkitov написа:
Здравейте,
Навсякйде в предните постове съм пропуснал нулата при вграждането :roll:
Какво стана с Миелето, че аз се наиграх до момента с Горението.
Първо специалистите по камъни ми препоръчаха силикон за фугата, който до сега не съм открил. Ако не намеря ще ползвам от този за окачени стъклени фасади.
Второ плота с котлоните се оказа крив. Ляга по единия диагонал, а другия се клати. Така единия ъгъл е над нулата. Докато се чудех няколко дни кво да правя, уплътнението улегна и плота потъна под нулата в трите ъгъла, а четвъртия продължава да стърчи.
Проблема на този плот котлони е, че повърхнината на котлоните не е равнина, а е кривина, която лесно се познава при проверка с мастар.
Да ама като за първи път приемам такъв монтаж и те ги изненадите.
kozl - майстор
Моят е 4-ка ECT641BSC, при двойките кривината предполагам няма да е съизмерима с 4-ките или 3-ките.
И аз съм с камък от Стоун Център Груп и дълго се колебаех дали да избера вграждане по нулата или в-у плота по причина ако се развали котлона и няма същия :shock:
Така размерите на Горение плотове са уникални 595/520 мм. Най-близкия размер е на Бош 592/522.
Сега търся решение за заскобяване на плота към камъка. Оригиналните скоби се навиват с рапидки в дървото.
А и един въпрос в твоя плот котлони има ли скоби, защото в моя нямаше?
И една неприятна новинае, че от там де купихме котлона, вече няма такива :shock: Твърдят, че са спрени от производство :sad:
angelkitov - специалист
и моя е Gorenje ECT641BSC и си ги има по магазините. Има едни скоби, но не мисля че ще се ползват за каменния плот.
вт фев 25, 2020 8:55 amkozl написа:
Моят е 4-ка ECT641BSC, при двойките кривината предполагам няма да е съизмерима с 4-ките или 3-ките.
И аз съм с камък от Стоун Център Груп и дълго се колебаех дали да избера вграждане по нулата или в-у плота по причина ако се развали котлона и няма същия :shock:
Така размерите на Горение плотове са уникални 595/520 мм. Най-близкия размер е на Бош 592/522.
Сега търся решение за заскобяване на плота към камъка. Оригиналните скоби се навиват с рапидки в дървото.
А и един въпрос в твоя плот котлони има ли скоби, защото в моя нямаше?
И една неприятна новинае, че от там де купихме котлона, вече няма такива :shock: Твърдят, че са спрени от производство :sad:
  • 1
  • 2

Тема "нулево вграждане на стъклокерамичен плот в технически камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: