Ще ръчка с челници и работни лампи. То има и лампи с дневна светлина и какво ли не други екстри. Ако има струг и работна маса, и там ще има отделни лампи. С времето ще си ги нагласи според нуждите. Засега всичко е само теория и желания.
- 1
- 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Lutchezar
- майстор
20 мнения в "Разположение на лед осветителни тела за гаража"
MamaMy
- майстор
Дописах си поста, но забравих да напиша за контактите. Същата техника се прилага и за контакти. Дори за промишлени помещения кабелите са открити и прихванати с антигорови скоби. Така може да добавяш кабели и контактни излази където и колкото е нужно дори без къртене. Когато е многоцелева работилница това е с приоритет пред естетиката.
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Започна да стопляш, но с естетиката се обърка. За конкретния казус иде реч. Принципни положения са без значение.
MamaMy
- майстор
Автора изрично писа, че е естет което по моите схващания автоматично се противопоставя на открита промишлена инсталация, но съществува и мода. Хората даже живеят в разни халета. Много било модерно на запад и даже имало такова арт течение.
Абе както е казало кучето: - Всеки има право на лош вкус. И си облизало гъза
Абе както е казало кучето: - Всеки има право на лош вкус. И си облизало гъза

pavelvasilev
- специалист
Благодаря Ви колеги за насоките, от прочетенето тук като цяло, вариант 3 май ще е най-компромисно разположение, това да ги разделя и да светят 2x2 на два кръга е добра идея, контактите се погрижих да има повече.
kozl
- майстор
- На линия
Ако съдя по моя гараж, който има нещо общо с първата снимка в темата, то вар.1 отпада.
Та осветителите ми са с дъртите луминисцентни пури, разположени по вар.3, като крайната по скицата още е с фасунга на крушка Е27.
Така ако се наложи изкарвам возилото и творя неква технология "направи сам" в свободната част на гаража. Щото като вкарам колата и едвам остава пътечка за излизане. Всичко около колата е багажирано.
Та осветителите ми са с дъртите луминисцентни пури, разположени по вар.3, като крайната по скицата още е с фасунга на крушка Е27.
Така ако се наложи изкарвам возилото и творя неква технология "направи сам" в свободната част на гаража. Щото като вкарам колата и едвам остава пътечка за излизане. Всичко около колата е багажирано.
pavelvasilev
- специалист
Благодаря ви за насоките, мисля че открих как ще свети прилично, когато джипката е в гаража и когато е празен, ще разположа лед телата подобно на схема едно, но монтирани под ъгъл, така че да светят хем надолу и хем настрани, като телата от другата стена ще е по същия начин и ще се припрокриват без да има тъмни петна.
Купих триъгълен ъглов дървен профил и нарязах 8 парчета по 2 броя за лед тялото, които ще ги монтирам в ъглите, като на тях пък ще монтирам планките на които ще щракнат лед телата, ще стане както е на снимката монтирани под ъгъл между тавана и стената, само дето на снимката самите стени са под доста голям ъгъл а аз ще сложа ъглови профили които са малки 5 см, достатъчно за да легнат планките и лед телата плътно в ъгъла:

Купих триъгълен ъглов дървен профил и нарязах 8 парчета по 2 броя за лед тялото, които ще ги монтирам в ъглите, като на тях пък ще монтирам планките на които ще щракнат лед телата, ще стане както е на снимката монтирани под ъгъл между тавана и стената, само дето на снимката самите стени са под доста голям ъгъл а аз ще сложа ъглови профили които са малки 5 см, достатъчно за да легнат планките и лед телата плътно в ъгъла:

PIP
- майстор
Тия осветителни тела имат някакъв ъгъл на осветеност и при подобно разположение ще осветяваш стените. Не си казал какъв е размера на помещението, понеже така е подвеждащо. Ако е много дълго и тясно като коридоре вариант две е най-подходящ, ако е правоъгълник вариант три, ако е по към квадрат вариант с две по две по дължината, но на отстояние от стената. Никога не е прекалено светло, аз сложих 6 подобни 'лампи' 1.5м, по спомени 50000 лумена общо на 50м2 и мисля да сложа още 4.
pavelvasilev
- специалист
Днес най-после финализирах осветлението в гаража, всичко съм подготвял сам, окабеляване, свързване, кутиии, ключове и т.н. , купих още две лед тела но на 4000К обикновени и ги монтирах в средата, като това ще е основното осветление за гаража, а другите 4 от силните лед 2R тела, на всяко едно тяло съм им сложил по един външен ключ лампа, като в зависимост къде ще ми трябва светлина, ще мога да ги включвам и изключвам всяко лед тяло поотделно.
Смимки:
Това ще е основното постоянно осветление:

Тук вече на снимките различни комбинации от включени лед тела в зависимост къде ще искам да ми е по-светло:

И за финал всичките лампи включени тук:

Доволен съм от труда си и доброто разпределение на светлината при нужда
Смимки:
Това ще е основното постоянно осветление:

Тук вече на снимките различни комбинации от включени лед тела в зависимост къде ще искам да ми е по-светло:

И за финал всичките лампи включени тук:

Доволен съм от труда си и доброто разпределение на светлината при нужда

- 1
- 2
Тема "Разположение на лед осветителни тела за гаража" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература