• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dj_marti79 - специалист
Здравейте. Венераторът все още не е построен. Снимките ми, са по 3,2 мегапиксела и немога да ги кача. Незнам как да ги преконвертирам, утре ще направя по-малки и ще ги кача. Значи съм на прав път с механизма. Идеята ми е почти същата, но вместо хидравлика - електромоторче върти шпилка по която се движи гайка. Тя чрез лостови механизми блъска витлата. Благодаря на колегите които предложиха и по прости варианти. Ще помисля, но при мен не е много ветровито, което искам да компенсирам с по-големи витла. Но понякога има такива силни пориви, че страх ме хваща.преди 2 месеца ми счупи ветропоказателя. За ,,Гръбнак,, на витлата съм приготвил метални тръби, но се чудя от какво да ги изработя. Може би от фибран?
martin_k_g - напреднал
А самия генератор(динамо) какво представлява и къде го съхранявате тока?Ако може малко по подробно да обясните или да дадете някоя друга подобна тема,че ми стана интересно :)
romanpm - майстор
martin_k_g написа:
А самия генератор(динамо) какво представлява и къде го съхранявате тока?Ако може малко по подробно да обясните или да дадете някоя друга подобна тема,че ми стана интересно :)
Генератор с магнити имаше и автомобилни такива , акумулаторите са най-подходящи /засега/ за съхранение на произведената енергия :)
shotik - майстор
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Последните две снимки не можах да ги завъртя,извинявайте,а ако модератор може да помогне ,няма да съм против !
Neno Er - специалист
sstefanov написа:
"метални тръби" от "фибран" много ми хареса! :-D

Успех в начинанието!

(защо ти трябва от вятъра да правиш електричество за трабанта, направо му сложи едно платно)
За ,,Гръбнак,, на витлата съм приготвил метални тръби, но се чудя от какво да ги изработя. Може би от фибран?
Той човека много ясно си го е казал.
Ако не знаете, витлата на някои вертолети са изработени от тънка дуралуминиева ламарина по метода на пчелната пита.
Може да опиташ с фибран, но отвън може да "облечеш" лопатите с тънак плат и обмазано с някаква смола.
Последна промяна от Neno Er на чет юли 02, 2009 11:45 am, променено общо 1 път.
Neno Er - специалист
Братко, shotik,
Това хубаво си го публикувал, но е доста недостатъчно:
-много трудно се разчита.
-от кой брой на в-к "Направи сам" е ?
Имам динамо и реле от "Москвич"-408И.
Каква е елктрическата схема на свързване за да се използва във ветрогенератор?
shotik - майстор
Защо се получха толко малки незнам,писал съм че са от 1981 г бр 4 и 7,затова съм писал ,ако някой от модераторите може да ги оформи по-добре ,няма да имам нищо против.
dj_marti79 - специалист
Динамото (алтернатора) трябва да зарежда няколко акумулатора, после с трансвертер 12-220V. 1,2kW струваше 134лв. Ще потърся схема на реле-регулатор.

Прикачен файл

DSC00331.JPG
Алтернатор от автобус Чавдар. Трябва ми още един такъв, на някой да му се намира?
DSC00331.JPG (40.83 KиБ) Видяна 25292 пъти

Прикачен файл

DSC00328.JPG
Немски редуктор от някаква машина.40:1. Основата на която се закрепват витлата. Виждат се - моторчето, шпилката и гайката
DSC00328.JPG (42.38 KиБ) Видяна 25292 пъти
dj_marti79 - специалист
тази е по-ясна

Прикачен файл

DSC00333.JPG
DSC00333.JPG (53.35 KиБ) Видяна 25288 пъти
dj_marti79 - специалист
Ето ми я и мачтата монтирана на покрива.

Прикачен файл

MA4TA ZA VETROGENERATOR 2.JPG
висока е 6м. или 14м от земятя.
MA4TA ZA VETROGENERATOR 2.JPG (18.98 KиБ) Видяна 25190 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: