• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Kalistobg - специалист
ето снимки :-D
проектора е 3xLCD за всеки цвят по един
махнах всички лупи до последната която съм оставил
и натроших пласмасата до нея за повече място
материала беше доста трошлив и го махнах с клещи парче по парче
преди 3-те дисплея има лещи за разделяне на бялата светлина на три основни цвята за всеки дисплей
ето сайтове в които има инфо за различни
модели как се хаква защитата на лампата
http://lumenlab.com/forums/index.php?showforum=25
http://www.diyaudio.com/forums/diy-projectors/
светодиода ми не е концентриран добре поради липса на лупи
и имам голяма разсейка но и така се вижда добре
успех =]

Прикачен файл

P1150216.JPG

Прикачен файл

P1150095.JPG затворен

Прикачен файл

P1150094.JPG

Прикачен файл

P1150217.JPG има френел м/у светодиода и лупата не е на снимката

Прикачен файл

P1150093.JPG
KnauFer - специалист
rmanov написа:
Продавам тези обективи,30лв. на бройка
Стават ли за целта ,тез обективи ?! Ще могат ли да фокосират в/у 15 инча дисплей , струва ми се че са направени за по малък ?!
rmanov - специалист
Най-малкият е с 316мм. фокусно разстояние и става,пробвал съм го на моят.Големият е с по голямо фокусно разстояние 450 или 500 и там предната френелова леща трябва да е със по голямо ф.р.Третия е от някакво сони,незнам дали става може би за много малки панели.
batkotony - специалист
tretre написа:
Четох, четох....
гледах, рових,
Един по-горе продава лектор! за 55 лева.
В продавалник има lcd монитори за по 40-50 лева, на корем!
Ta се чудя, дали да не преименуваме темата на Видео стена за 100лв възможно или да?
Аз пък четох,четох...и намерих обяви на работещи проектори за по 150-200 лв,само където остава малко живот на лампата...Та се питам,не е ли по-рационално да се насочи основната тема към подмяна на лампата с диод ,"лъжене" на електрониката,цени,къде се продават тези диоди,как точно се монтират...При тези темпове на развитие на електрониката малко морално остаряло ми идва да преработвам стар шрайбпроектор...А и по-компактно и естетично стои едно истинско проекторче...Как мислите? :)
harvest - специалист
аз така направих купих си работещ проектор с невероятна картина Hitachi cp-rs56 :) , като му дойде времето за подмяна на лапмата тогава ще му мисля :cool: но съм проверил един матричен светодиод 20-30-50вата вариращи от 1600 до над 3000лумена струва 25-30 долара със захранване в ибей

ето няколко снимчици от Хитачито
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
danaec - специалист
Здравеите, можели някои да направи снимка на шраибпроектор от обратната страна.Всмисъл на мястото на монитора дето се поставя да се сложи някъква картинка и от другата страна да се погледне през лещите.Вижда ли се нещо, има ли увеличение, може ли да се фокусира като очите са ти на 15-50см от лещата и приблизителното увеличение
nikivd - специалист
Съжалявам, че пиша тук но да не отварям нова тема. Някой може ли да ми каже ако премахна защитната пластмаса която е на матрицата (понеже е надраскана много лошо) може ли да го ползвам монитора. В смисъл като картина ще бъде ли ясно?
Kalistobg - специалист
nikivd написа:
Съжалявам, че пиша тук но да не отварям нова тема. Някой може ли да ми каже ако премахна защитната пластмаса която е на матрицата (понеже е надраскана много лошо) може ли да го ползвам монитора. В смисъл като картина ще бъде ли ясно?
ако монитора ти е от лъскавите в които можеш да се огледаш както на по новите лаптопи , не не можеш
ако е от старите в които се виждаш замъглено да можеш

само внимавай да не махнеш поляризиращия слой

трябва да разглобиш капаците включително и металния обков на дисплея
после накисваш с вода мека кърпа или тоалетна харртия и слагаш по целия екран така трябва да стои минимум 3 часа после по лесно се отлепва слоя внимавай да хванеш само първия слой :-D
gibson58 - специалист
Наистина е много добра идея да се намери начин да се замени обикновенната лампа с LED ,така ще може да се вземе много добър проектор ,но на ниска цена .И като се смени лампата става фантастика :rock: :supz: :prayer: :partyman: .
brad4edat - специалист
Ето как се лъже електрониката на проекторите :prayer:

http://bradchedat.snimka.bg/?album;aid= ... d=26230745

http://www.youtube.com/watch?v=l0O13IOBXX0

Тези дни ще пробвам да видя как ще свети със Osram cool blue, 3400k 1560lm
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 115