Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dakata__92 - напреднал
STC-1000 е хубав терморегулатор и сравнително евтин (30 лв) но няма ли някакъв подобен за горе долу същите пари но да е на еврошина? Интересуват ме предложения и снимки. Понеже ще има автоматичен прекъсвач 16 А мисля да е при нагревател 2000W. Искам и да е на 220 волта да не се налага да ползвам 12 волтово захранване защото ще е в табалце за прекъсвачи и не ми се дават излишни кинти и за инвертор 220 на 12. Ако имате някакви предложения съм открит да ги прочета.
burkov - специалист
Stc го има и на 220 волта.
nikolovvd - майстор
dakata__92 написа:
не ми се дават излишни кинти и за инвертор 220 на 12.
Инвертора се нарича адаптор (трансформатор с изправител) и на пазара се продава за 4-5 лв.
dakata__92 - напреднал
nikolovvd написа:
dakata__92 написа:
не ми се дават излишни кинти и за инвертор 220 на 12.
Инвертора се нарича адаптор (трансформатор с изправител) и на пазара се продава за 4-5 лв.
Колега, адаптор друг път. Ти как си представяш да ползвам адапторче да си захранвам таблото? Пуска се кабел от кутия на 220V преминава през АР 16 ампера ако не и 20 (още се чудя колко да сложа), след това директно в таблото искам да подам на терморегулатора 220V, както е възможно на STC-1000. Няма да си купувам захранващ блок за DIN шина от 220VAC към 12VDC (http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... +12V+1.25A), като нагревателят е на 220VAC. От STC-1000 директно подавам 220V напрежение и нагревателя започва да си работи. Как според теб ще захраня нагревателя с 12 волта постоянен ток? Плюс това ще ползвам такова табълце, и искам да си наредя апенцето и контролера в него, а не да правя магарии.
Изображение
nikolovvd - майстор
dakata__92 написа:
... при определена температура примерно 10 градуса или по-ниска да го пусна да нагрява примерно 15 минутки и да спре. Има ли начин да стане евтино? Помещението е 2,50 височина на 3 метра, а радиаторчето ще е с мощност около 2000 W.
Ако за това правиш отделно табло, то за жилище сигурно подстанция ща направиш.
В твоя случай си запалил банкнота от 10 лв., за да намериш 10-те стотинки които си изпуснал. :lol:
p.v.x - майстор
Давайте идеи , че ще замръзне пързалката и ще стане яко хлъзгава.

А като гледам , доста са се хлъзнали по нея. :-D

:rock:
dakata__92 - напреднал
Момчета и момичета, в таблото няма да има само това контролерче, а има и съъъвсем различни управления на няколко механизма, които няма да обяснявам сега. Просто в момента ми позволява да си прекарам кабелите и прочие културно и да стане хубаво. Та има ли такъв термоконтролер за под 40 лв и да е с DIN шина?
p.v.x - майстор
Я разясни цялата картинка , цялото задание , че ми намирисва на :weedman: .

dakata__92 - напреднал
p.v.x написа:
Я разясни цялата картинка , цялото задание , че ми намирисва на :weedman: .

Приятелю, няма да ти чертая схеми, кажи ми има или няма такъв терморегулатор на 220V за под 40. Останалото не те касае, какво ще е и защо ще е. :)
p.v.x - майстор
dakata__92 написа:
Останалото не те касае, какво ще е и защо ще е. :)
Прав си. Кои сме ние. :?

То така с питане , може да ти помогнем да си сглобиш атомна бомба. :-D
.

Тема "Управление на електрическо радиаторче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: