Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
EDI - майстор
Бих препоръчал друг тип изолация, ако не държиш на картона обаче.Трябва ти повишаване на повърхностната Т принципно.Бих ти препоръчал изолатор вата с Ал фолио и дърво за покритие.От личен опит го препоръчвам.
valia_jt - помощник
Проблема се появява само зимата ,през другото време няма и капка на прозореца ,външната изолация е правена преди 15 години ,но ми е най интересно ,че от целия апартамент го има само в тази стая .
Чираче - майстор
EDI написа:
Бих препоръчал друг тип изолация, ако не държиш на картона обаче.Трябва ти повишаване на повърхностната Т принципно.Бих ти препоръчал изолатор вата с Ал фолио и дърво за покритие.От личен опит го препоръчвам.
Градски,
според мен не си съвсем прав. Независимо от какво е стената, тя трябва да е абсолютно суха. Иначе, ако има капилярна влага, идваща отвън, рано или късно ще разруши стената.
EDI - майстор
За отвън си прав, имам предвид, ако проблема е конденз.
valia_jt - помощник
А има ли вариант ,да слиза по фасадата при мен ,аз съм първи етаж ,а над мен са още два и някъде да си е направило път ...много въпроси задавам ,може да ви се сторят тъпи ,но на детето ми легълцето мухляса ,аз цяла зима не мога да дишам и като вдигнахме леглото и щях да пукна .
iliya_i - майстор
А как се проветрява замата? (за колко време и какво се отваря). ПВЦ дограма?
Има ли растителност (цветя)?
Какво е предназначението на тази стая? Май споменахте спалня.
След като апартамента е с парно, вратата към коридора стои ли отворена през деня?

Питам, защото е важно да се изясни произхода на тази влага. В противен случай може да изолирате тази стена и влагата просто да се премести на другата, която остане по-студена.
valia_jt - помощник
цветя да имам ,вратата да кажем около 30 мин на ден и сутрин се отваря прозореца за 10 мин .Стаята е спалня .
iliya_i - майстор
valia_jt написа:
цветя да имам
Опитайте да ги преместите следващата зима в друго помешение.
valia_jt написа:
сутрин се отваря прозореца за 10 мин .
Широко или само 2 пръста?
valia_jt - помощник
на ножица ,сега моя ме наби за цветята почна се едно мрън ,мрън нали ти казах
iliya_i - майстор
valia_jt написа:
на ножица ,сега моя ме наби за цветята почна се едно мрън ,мрън нали ти казах
:-D
Проблема е, че докато спите от дишането се отделя голямо количество влага. А тази от цветята идва и тя допълнително. Проветряването - всяка сутрин, но за 10-15 минути напълно отворен прозорец, а не просто открехнат лекичко. За да намалите загубите от топлина, ако има възможност спирайте радиатора в стаята за това време. Понеже станите не изстиват толкова бързо после температурата се възстановява за 10-15 минути.
Понеже казвате, че има външна изолоция, според мен проблема не е в толкова студената стена, колкото, че не се извежда излишната влага от помещението. Да, в момента тази стена явно е най-студената, но ако изолирате само тази стена, после другата ще е най-студената и ефекта ще се прояви там.

Тема "помощ за гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: