• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Виж сега, аз съм жена и от тоци, дограми, ВиК-та и разни други работи не разбирам, но мога да ти дам малко дизайнерски съвети, ако ти се занимава, и ако това , което виждам на снимките е това, което си представям :))). Минала съм по пътя "мноооого основен ремонт", като къртене до тухла и всичко наново, затова се намесвам. Така - нещото с тясната тераса, предполагам сегашен хол, ако може лесно да стигне вода до него, вземи го направи една просторна кухня+трапезария и ако позволява квадратурата - кът с мека мебел евентуално, но не задължително, като вкараш терасата вътре. Т'ва хола винаги съм се чудела за какво е измислен :? , освен домакинята да си реди чашки и сервизчета , да показва "заможност" , имам сервизи от цял свят примерно, и да реди книги, които само събират прах, ама нека да видят хората, колко книги сме прочели, ай, моля ти се ;) и другото му предназначение - мъжете да си прилягват и да си качват краката по масата, докато си четат вестника или цъкат в нета. Нито гости може да поеме , на тая ниска маса си е живо мъчение да стоиш часове. В кухньо-трапезарията преминава повечето време на едно семейство, особено на жената, така че й трябва простор, удобство и уют. А защо не и на мъжа?!? Ако сложиш висок диван в трапезарията, хич не ти трябва мека мебел. Но има хора, които много държат на холното място, така че не налагам мнение.
Другото, което предлагам - Кухничката като гледам каква е кутийка, става само за една семейна спалничка, а самата спалня, предполагам е по-голяма и става за детска стая - детето/децата имат нужда от простор и светлина, а на мама и тати им стига едно стайче, където от вратата в леглото, окачваш един ТВ, някой шкаф , ако може да се събере и толкова. Иначе вашите дрехи и багажи според мястото, може да се направи вграден гардероб в коридора, но това от снимките не мога да преценя, така , че вие ще си решите на място.
Това са моите предложения, ако нещо ти хареса като идея, ще се радвам да видя резултата. Съжалявам, че нямам снимки на нашия апартамент в предишния вид и в сегашния, за да има повече нагледност какво имам предвид.
Желая успех! :2thumbs:
toolegittoquit - майстор
dark_8877 написа:
Здравейте! Първо за инсталацията не знам какво имате предвид ключове и контакти ще си ги свържем, но подмяна на старата инсталация...
Ако за всичко ще викате майстори, ще е много тежко. Ремонтът като гледам ще ви излезе в хиляди левове. За инсталацията може примерно някой тук да ви помогне, но истината е, че ако не можете да изпълнявате съветите, по-добре е някой електротехник с квалификация.
edesign - специалист
Мисля че първо трябва да тръгнеш от наличието на външни фуги в стените - това са пукнатини между панели или при ПК строителство има винаги такива пукнатини около допълнително излят бетон под прозорци и тераси.
Ако оставиш такива фуги отворени отвън то хубаво шпаклованата стена отвътре ще мухляса и ще се изкърти след една, две години.
След като оправиш външните фуги направи проект къде ще кухня, къде спалня и т.н. Това е важно за да направих ВИК и ЕЛ инсталацията. Смяна на ВИК ако е с метални тръби е задължителна. Ако няма да се преправя из основи ЕЛ инсталация то кабелите в стените няма за какво да ги сменяш.
Относно другите въпроси за дограма, шпакловане, настилки има писано хиляди страници (то във форума основно затова се говори) затова е безсмислено да споменавам каквото и да е.
Но ще спомена цената - ако правиш повечето сам и с приятели, с мин. обзавеждане приготви поне 20 000 пари, ако плащаш за майстори .....лошо ....
dark_8877 - напреднал
Здравейте! Имам нужда от съвет за терасата която ще се затваря с ПВЦ и ще е зидана до нивото на ламарините с итонг 7,5см. Въпроса ми дали е удачно да оставя ламарините които са над излятата панела или трябва да се смъкнат. Майстора предложи да останат , питах след време ако реша да санирам със стереопор как ще стане и ми отговори че няма проблем щял да се залепи и не виждал смисъл да се махат, но ако държа ще ги махне. Как мислите!

Прикачен файл

IMG_20160607_151717.jpg
muhala - майстор
Аз бих махнал всичко (ламарината и това бялото) и бих оставил само металните шини. Тези, вертикалните и хоризонталната.
Между тях изидай итонг. Ако имаш електрожен при зидането може да парнеш по едно желязо на всеки ред да държи итонга към старата метална рамка.
Gnus - специалист
kriss_tina написа:
... нещото с тясната тераса, предполагам сегашен хол, ако може лесно да стигне вода до него, вземи го направи една просторна кухня+трапезария...Кухничката ... за една семейна спалничка...
И ние нещо подобно така направихме.
Двустаен среден апартамент.
Кухнята я преработихме в спалня, след това стана самостоятелна стая на тийнейджъра.
В хола направихме кухня/трапезария и кът на малкия син.
Третата стая е спалня за нас.
maleeeestrax - специалист
Българина е факир и винаги може от малко двустайно жилище да направи огромен пет :rock: стаен апартамент а ако е на последен етаж и мезонет става.
dark_8877 - напреднал
Здравейте! Целта ми не е да направя и размествам, поради което не съм избивал стени. Всичко ще се запази както си е просто се интересувах дали да махам ламарините преди да зидаме терасата , но ги оставих вече. Ако имате някакви идеи за кухня или друго предлагайте. Сега ще правим окачен таван в хола с гипсокартон и после нататък. Лек ден!
Y.Yordanov - помощник
Здравейте,
Събуждам темата, тъй като съм в подобна ситуация, но става въпрос за тристаен апартамент. Ще използвам почти изцяло услугите на майстори и искам да попитам за мнението Ви относно ползването на фирма с бригада, която има майстори/подизпълнители или по-скоро да търся отделни майстори за различните дейности?
Ще има доста груба работа като къртене на плочки в кухня, баня и коридор, присвояване на тераса, подмяна на ЕЛ и ВИК инсталации.
VLADO66 - майстор
Тъй като нямам време да се занимавам с боядисването на апартамента на сина, извиках една фирма/ R строй /, да ми направят оферта за изпълнение на около 5м2 шпакловка и около 300м2 боядисване/тристаен апартамент.Дойде едно момченце с лазерна ролетка, измери на две на три и по мое настояване ми пратиха разбита оферта по дейности.Направо паднах-12 000 лева.Не искам да влизам в подробности по позиции, а само ще пиша, че ми искаха 690 лв без ДДС за качването на 5 баки латекс и една торба гипсово лепило до 4-тия етаж. После намерих един стар майстор бояджия и опатка апартамента за една седмица и ми поиска 815 лв. Дадох му 900 с кеф.
  • 1
  • 2

Тема "Основен ремонт на двустаен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: