още снимки може пък да излезе нещо
Прикачен файл
3.jpg (31.94 KиБ) Видяна 9790 пъти
Прикачен файл
4.jpg (27.87 KиБ) Видяна 9790 пъти
Прикачен файл
5.jpg (22.44 KиБ) Видяна 9790 пъти
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Emerald написа:velsi, благодарности за схемата на захващането!Това, което съм ти нарисувал се изработва от метал, за предпочитане цветен, да речем алуминий или бронз. В зависимост от дебелината на плексигласа може да бъде с диаметър от ф12 нагоре. За закрепване към стената може да използваш дюбели за гипскартон от тези, които наподобяват тирбушон. Всеки от тях, ако не се лъжа носи около 20-25 кг. В този случай не е необходимо да търсиш профилите зад картона. В зависимост пък от дължината на полиците можеш да сложиш колкото на брой прецениш от носачите, които ти измислих. Например през около 30 см. Тогава няма да имаш проблеми с товароносимостта. Колкото до лепенето плексигласа се лепи най добре с лепило приготвено от силен разтвпрител, например ацетон с разтворени в него парченца от същия материал (плексигласа).Но сигурно би издържало само не много тежко, а?
...Освен това, чудя се сега как е възможно да се осъществи на гипсокартонена стена.
Нали трябва да се оцелят пустите му носачи вътре в стената...Да си купя устройство за търсене на носачите? Някакви идеи?
Плексито с какво бих могла да го залепя?
Стефан написа:velsi, въобще не мога да се съглася с твоето предложение. Това става за секция, но не и за едностранно окачване. Тези рафтове са за книги, които имат някаква тежина, а не само за украшение.Коя сила точно те притеснява? Тази, която действа чисто надолу (силата на тежестта) и подлага окачвачите "на срязване" и "огъване" или съставящата й, която се опитва да измъкне дюбелите от стената? По-скоро плексиглаза няма да издържи, а не сглобките. Освен това в предложената конструкция на всеки рафт има в краищата вертикални парчета, които допълнително укрепват конструкцията. Дори и да не е 100%-ово решение (макар аз да мисля, че е такова) това, което предлагам е поне основа за размисъл.
Относно лепилото за плексиглаз също не съм съгласен. Той се лепи с дихлоретан. Но е силно отровен!!!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: