Преди време в Бриколаж имаше готови оси с два лагера, лагерни черупки с крачета с по два отвора и ремъчна шайба. Предлагаха се точно за циркуляри и то за доста големи дискове-към 300 мм. Диаметърът на остта беше към 15-20мм.
Офф, и аз имам твоя проблем, имам моторчета, но са или трифазни или маломощни...
На Перла мотора е двускоростен, като на ниските обороти мощността е 60 вата,а на високите е 180...
Навремето имах една руска машинка-"Умелъе Руки"-2700об. 250 вата..
Има циркулярченце, триончето е Ф60-80мм и можеше да се реже летвички с дебелина 1-1,5 см...
То е удобно за моделистите, за дребни детайлчета.....
За целта трябва по-мощен мотор, иначе и полека да подаваш, то като няма силица, няма да свърши работа...
Ще търсим, то някъде някой се чуди какво да ги прави,а и по вторични се появяват,но.....
Иначе , от малък мотор си направих малък барабанен шлайф, от мотор на центруфуга и дървена шайба, облечена със шкурка стана доста добра машинка, но за по-дребни неща, като понатинеш и падат оборотите,но...все пак е 90 вата...
На битака мангалите вадят всякакви боклуци, та често виждам едни малки циркуляри,но са за рязане на теракот, не знам колко вата са и ако се сложи трион дали ще свършат работа...