• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
PCL82 - майстор
Преди време в Бриколаж имаше готови оси с два лагера, лагерни черупки с крачета с по два отвора и ремъчна шайба. Предлагаха се точно за циркуляри и то за доста големи дискове-към 300 мм. Диаметърът на остта беше към 15-20мм.
Илчо Илиев - майстор
Офф, и аз имам твоя проблем, имам моторчета, но са или трифазни или маломощни...
На Перла мотора е двускоростен, като на ниските обороти мощността е 60 вата,а на високите е 180...
Навремето имах една руска машинка-"Умелъе Руки"-2700об. 250 вата..
Има циркулярченце, триончето е Ф60-80мм и можеше да се реже летвички с дебелина 1-1,5 см...
То е удобно за моделистите, за дребни детайлчета.....
За целта трябва по-мощен мотор, иначе и полека да подаваш, то като няма силица, няма да свърши работа...
Ще търсим, то някъде някой се чуди какво да ги прави,а и по вторични се появяват,но.....
Иначе , от малък мотор си направих малък барабанен шлайф, от мотор на центруфуга и дървена шайба, облечена със шкурка стана доста добра машинка, но за по-дребни неща, като понатинеш и падат оборотите,но...все пак е 90 вата...
На битака мангалите вадят всякакви боклуци, та често виждам едни малки циркуляри,но са за рязане на теракот, не знам колко вата са и ако се сложи трион дали ще свършат работа...

Прикачен файл

um.jpg
um.jpg (14.46 KиБ) Видяна 6536 пъти
monster18 - специалист
Намерих мотор 0,75 kw е май но от водна помпа която не ползваме не знам ще стане ли ?

http://prodavalnik.com/elektri4eska-vod ... -i29934895 мисля че беше като тази но не знам помпата отпред сваля ли се за да използвам мотора или няма да стане
Илчо Илиев - майстор
Става разбита се, само,че трябва да се махне помпата и ако намериш капак,за да не разваляш оригиналния, ще си супер...
За капак виж някой, който навива мотори, там има доста части,а ако не намериш....шлайфа..
Направо ти завидях...благородно.., а аз продължавам да търся,е накрая ще го направя с трифазен мотор, но.....

Ако успея да излъжа някой мангал , може да си взема нещо такова-
http://el-instrumenti.bg/%D0%BC%D0%B0%D ... 0%B8%D0%BD

С малко трионче ще ми върши работа за дребни неща...вместо на ръка да режа...
profesionalist_wood - майстор
Илчо Илиев написа:
Офф, и аз имам твоя проблем, имам моторчета, но са или трифазни или маломощни...
На Перла мотора е двускоростен, като на ниските обороти мощността е 60 вата,а на високите е 180...
Навремето имах една руска машинка-"Умелъе Руки"-2700об. 250 вата..
Има циркулярченце, триончето е Ф60-80мм и можеше да се реже летвички с дебелина 1-1,5 см...
То е удобно за моделистите, за дребни детайлчета.....
За целта трябва по-мощен мотор, иначе и полека да подаваш, то като няма силица, няма да свърши работа...
Ще търсим, то някъде някой се чуди какво да ги прави,а и по вторични се появяват,но.....
Иначе , от малък мотор си направих малък барабанен шлайф, от мотор на центруфуга и дървена шайба, облечена със шкурка стана доста добра машинка, но за по-дребни неща, като понатинеш и падат оборотите,но...все пак е 90 вата...
На битака мангалите вадят всякакви боклуци, та често виждам едни малки циркуляри,но са за рязане на теракот, не знам колко вата са и ако се сложи трион дали ще свършат работа...
Илчо, виждал ли си някъде тези руски машинки? :? За последно съм работил с нея преди 16 години...
Илчо Илиев - майстор
http://opencity.narod.ru/predpri/el_dvig/vid.html#a6
http://www.mez.by/

Не знам дали някой внася руска техника, ся кат им разрових сайта...ам то има доста добри неща,но няма цени,а и не се знае дали и колко ще струва доставката, иначе съм 100% сигурен,че нещата им са в пъти по-добри от тия от китайските ментета...
Иначе за машинката,еми за много дребни неща става,но то по-скоро е играчка от колкото машина, аз имах такава,но...сега имам само задната и част, тая за струга..
monster18 - специалист
Ихааа колега много се зарадвах, а няма да поразявам помпата ще потърся капак :yawinkle: Сега да ви попитам за диска, какъв трябва да е колко голям диск става за такъв мотор ?Аз имам един диск ама е голя май около 35 см е
monster18 - специалист
Ако успея да излъжа някой мангал , може да си взема нещо такова-
http://el-instrumenti.bg/%D0%BC%D0%B0%D ... 0%B8%D0%BD

С малко трионче ще ми върши работа за дребни неща...вместо на ръка да режа...[/quote]

То това е за плочки бе колега :D
ZEDYCUS - майстор
Щом ще монтираш диска директно на маторя, виж колко място имаш от оста на мотора до тялото му и си направи една сметка заедно с плота, колко ще ти е диаметъра на диска.
monster18 - специалист
Добре ясно,значи това ще се реши като направя поставката със плота .И да попитам ,,това са изгъзеци но и това време ще дойде като го направя ще може да се сложи нещо като линеал нали ,защото ако ми потрябва нещо да срежа на право и слагам линеала ;)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Малък циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: