Магнет вентилите при мене са в кутия ,но е по голяма от тази на снимките. За сега,3-та година издържат по на 25 минути работа. Помпата ми е потопяема,центробежна и няма проблем при затворени клапани/ - така се разтоварва. може би колегата ще трябва да помисли за някаква вентилация на кутия-да не прегреят клапаните.
vlax написа:Въздържах се да пиша по темата,защото тука има баш специалисти по помпите и капковото и очаквах,че те ще се включат.Но тъй като те не се намесват и виждам,че работите вървят в грешна посока,подчертавам според мен грешна ,реших да дам и мойте 5 стинки.Абе ако ти кажа от дъното на цистерната днес какви мизерии засмука, ако не беше филтъра сигурно трябваше да разглабям помпата...
nеwage написа:За филтъра - нали винаги се слага преди помпата?Не знам къде си го чел,но аз моя съм го сложил на изхода.
Кой според теб ще филтрира остатъците от ръждата от корпуса на помпата,предполагам че е от чугун.Това всичко ще се набие с времето в цедките на клапаните от перални ,които не са предвидени за продължителна работа и конструктивно за тази цел и в и капкообразувателите.Duke_BG написа:само гледай да не забравиш изключени и четирите клапана че ще има тема "къде да си пренавия помпата "При затворен изход на помпата,тя работи в облекчен режим.
С този филтър отпред само ще затормозява помпата.
Нека баш специалистите се изкажат,от мен