• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Andri01 - майстор
Магнет вентилите при мене са в кутия ,но е по голяма от тази на снимките. За сега,3-та година издържат по на 25 минути работа. Помпата ми е потопяема,центробежна и няма проблем при затворени клапани/ - така се разтоварва. може би колегата ще трябва да помисли за някаква вентилация на кутия-да не прегреят клапаните.
nеwage - специалист
vlax написа:
Въздържах се да пиша по темата,защото тука има баш специалисти по помпите и капковото и очаквах,че те ще се включат.Но тъй като те не се намесват и виждам,че работите вървят в грешна посока,подчертавам според мен грешна ,реших да дам и мойте 5 стинки.
nеwage написа:
За филтъра - нали винаги се слага преди помпата?
Не знам къде си го чел,но аз моя съм го сложил на изхода.
Кой според теб ще филтрира остатъците от ръждата от корпуса на помпата,предполагам че е от чугун.Това всичко ще се набие с времето в цедките на клапаните от перални ,които не са предвидени за продължителна работа и конструктивно за тази цел и в и капкообразувателите.
Duke_BG написа:
само гледай да не забравиш изключени и четирите клапана че ще има тема "къде да си пренавия помпата "
При затворен изход на помпата,тя работи в облекчен режим.
С този филтър отпред само ще затормозява помпата.
Нека баш специалистите се изкажат, :partyman: от мен
Абе ако ти кажа от дъното на цистерната днес какви мизерии засмука, ако не беше филтъра сигурно трябваше да разглабям помпата...
tzetz009 - специалист
Хвърлям и аз някое око тука и честно да кажа "от цистерна / до къмпинг " има нещо дето не е "1+1=2" !!!

:partyman: :partyman: :partyman:
Duke_BG - специалист
една идея : смени ключовете за клапаните с такива в два независими контакта с единия контакт управляваш клапаните а на вторите подаваш една обща фаза от таймера а другите ги запаралелваш и ги връзваш към помпата - така ако няма включен клапан помпата няма да се включи също.

тази помпа от резервоар ли смучи ?
и няма ли си всмукателен клапан с цедка ?
щото ако ти дига боклуци на входа още тоя филтър бързо ще се забие.

от изходите направо на капкови мъркучи ли отива ?

При мен системата е следната:
Помпа пълни еднотонен бидон, като има пресостат от пералня, който изключва помпата при напълването му. От там се изкапва на самотек през капковите мъркучи.
Управлението е със седмичен таймер, ПВ с бутони, и дачик за дъжд.
Когато пуснеш помпата от бутоните тя пак си изключва автоматично при напълване на бидона,
а ако е валяло и датчика за дъжд е задействал не се включва от таймера.
nеwage - специалист
Дойде програмируемият контролер с 4 релета. Управлява се с FT245RL процесор, има си софтуер, програмира се през USB, ех че кеф. Всяко реле се програмира индивидуално. Ще има версия 2 на поливачката... :supz:

Прикачен файл

Заснемане.JPG
Заснемане.JPG (80.79 KиБ) Видяна 1005 пъти

Прикачен файл

IMG_0892[1].JPG
  • 1
  • 2

Тема "Система за автоматично поливане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: