• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stefanjor - специалист
А до колко е удчно да се направи от дърво?
Питам защото и аз трябва да слагам праг пред външната врата и се чудя ако импрегнирам и лакирам една буковица примерно, дали няма да стои добре?
lyubohar - майстор
И моят праг е от някаква дървена плоскост.Сложиха я като монтираха входната врата.
С времето се протрива,особено ръбовете.Не искам да го сменям,защото откъм вратата има канал,в който влиза гумен профил да уплътнение да не духа.
Отдавна се каня ръбовете да ги кантовам с някакви метални винкелчета.
Домашен немайстор - специалист
Има доста добри предложения в темата, за което съм ви много благодарен. :partyman: Ще проуча вариантите и ще се спра на един от тях.
nork - специалист
чет яну 07, 2021 9:34 pmДомашен немайстор написа:
Здравейте, майстори..,

Първоначалният ми план беше да редя плочките плътно до вратата, но за да стане добре по този начин, ще трябва да мога да режа плочки с ъглошлайфа право и без да се отчупват парченца от повърхността на плочката, а това все още не ми се отдава. !
Като гледам почти си уцелил фугата да е в средата на вратата, ползвай нея за фуга на прага :idea: Направи си го от две плочки( опция една разцепена на половина по дължина). Не се бой толкова за сряза с шлайфа - преди да режеш залепи тиксо маркирай и така режи :wink: Нащърбването е доста по малко, а при фугиране всичко се покрива. Ако не ти харесва ползвай Г образна лайсна към вратата. Вкарай плочите на 1/2 сантима навътре, направи си борд от лепило или цимент и пясък, но остави място за плочката и лепилото за да може да изравниш нивото после, наклони не прави на никъде
Успех :drinkers:
  • 1
  • 2

Тема "Какъв праг на входна врата да направя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: