• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
вт мар 11, 2025 5:29 pmchapara написа:
Аз бих си направил хубава, здрава, армирана и гланцирана замазка. Така ще си облекчиш работата, а и матеряла ще ти изсъхне😉
Това е добра идея, но ще оскъпи проекта, а това е просто барака за инструменти.Миналата година почти се бях навил да си поръчам готова метална барака, която на подобен размер щеше да излезе 1300-1500лв. но я видях сглобена в един магазин и останах много разочарован от качеството на материалите. Носещата конструкция беше от нещо, като профили за гипскартон, а ламарината вероятно беше 0,1 мм.
Така минах на вариант Б, като дилемата беше метална или дървена конструкция, но прецених, че уменията ми с циркуляра и винтоверта са по добри от уменията ми със заварачните апарати :)

Дървената конструкция ще бъде изцяло затворена с OSB, така че ще има време да си съхне на воля, но ме притеснява да не започне да измята преди да е изсъхнала...Другият проблем със замазката е, че тази дейност също ми е абсолютно непозната! :? От друга страна този проект вероятно е отлична възможност да се сближим със замазките, защото не е отговорен и дори да го омажа няма да има голямо значение.

Засега обаче ще я оставя за следващ етап, ако запазя бюджета под контрол. Всъщност се движа доста добре с парите, като съм взел всичкия дървен материал (включително и дъските за рафтовете), платната (тук ме гложди някакво съмнение, че май претупах аритметиката), стъпките и винтовете. Може да се наложи да взема само някакви крепежни елементи за ребрата, ако не ми се види достатъчно стабилно и някакъв импрегнант или лак за защита на дървото. Какво е вашето мнение за това - трябва ли изобщо да го правя, след като няма да е видимо и ако трябва, какво точно да използвам? - безир, лак на водна основа или нещо друго? Имам една туба с ленено масло, но не ми се хаби за тази цел, а и не знам дали ще стигне. Давайте идеи!
burkov - специалист
Един Бохемит за външно и за буби, си е минимума според мен.
Иначе ме кефи барачката, но и аз бих пробвал стените на цяло, не е толкова трудно да се изправят.
Баш Майсторо - специалист
Като по-бюджетен вариант ползвам горяло масло от автомобила за обработка на дървении, които просто трябва да са защитени и не се обитават като цяло. Иначе бохемита е хубав и лакове е пълно всякакви. Аз за барака не бих си играл да правя рамкова конструкция, щях да изправя колоните на стъпките, от трите страни по 3 през 1.5м, а от към вратата според изискването. Най - ниските и най-високите, спрямо какъв наклон искаш и като опънеш канапа слагаш средните. Чукаш покривната конструкция и затваряш, като може, а и трябва да се опаянти допълнително с пречки м/у колоните както прецениш. В бъдеще може и да си я топлоизолираш като затвориш гредите на стените и покрива и от вътре като напълниш празнините с вата. Но действай както ти харесва на теб и ти е по-лесно! Успех!
  • 1
  • 2

Тема "Проект "Градинска барака"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: