вт мар 11, 2025 5:29 pmchapara написа: Аз бих си направил хубава, здрава, армирана и гланцирана замазка. Така ще си облекчиш работата, а и матеряла ще ти изсъхнеТова е добра идея, но ще оскъпи проекта, а това е просто барака за инструменти.Миналата година почти се бях навил да си поръчам готова метална барака, която на подобен размер щеше да излезе 1300-1500лв. но я видях сглобена в един магазин и останах много разочарован от качеството на материалите. Носещата конструкция беше от нещо, като профили за гипскартон, а ламарината вероятно беше 0,1 мм.![]()
Така минах на вариант Б, като дилемата беше метална или дървена конструкция, но прецених, че уменията ми с циркуляра и винтоверта са по добри от уменията ми със заварачните апарати

Дървената конструкция ще бъде изцяло затворена с OSB, така че ще има време да си съхне на воля, но ме притеснява да не започне да измята преди да е изсъхнала...Другият проблем със замазката е, че тази дейност също ми е абсолютно непозната!

Засега обаче ще я оставя за следващ етап, ако запазя бюджета под контрол. Всъщност се движа доста добре с парите, като съм взел всичкия дървен материал (включително и дъските за рафтовете), платната (тук ме гложди някакво съмнение, че май претупах аритметиката), стъпките и винтовете. Може да се наложи да взема само някакви крепежни елементи за ребрата, ако не ми се види достатъчно стабилно и някакъв импрегнант или лак за защита на дървото. Какво е вашето мнение за това - трябва ли изобщо да го правя, след като няма да е видимо и ако трябва, какво точно да използвам? - безир, лак на водна основа или нещо друго? Имам една туба с ленено масло, но не ми се хаби за тази цел, а и не знам дали ще стигне. Давайте идеи!