Този съвет не ми помага много . На табелката е написано :permanent mаdgnet syncronus motor (175 vrms -3000rpm) (8nm-9A) (24nm-24A) (type brl 110/5) . По въпроса с въртенето : пониже го завъртях със струг при 540 обр. се получи някъква вибрация но беше поносимо . при 740 обр. вибрацията меко казано беше страшна ако вдигна още обороти най вероятно в работилницата ще има разхождащ се струг жертви и трупове . завъртях го с дрелка 800w но 1500 обр. на изхода се получиха 151,7v между фазите пресъйдиних крушка 100w която светна когато пресъйдиних 1000w духалка стана страшно мотора подскокна има няма 1метър дрелката еддва не ми счупи ръката и в крана сметка имахме събрани на грамада мотор духалка дрелка и луд ветрогонец който не знае на кой свят е .Затова смятам да спра с въртенето и товаренто щот се оказа не здравословно. Забравих да помена че мотора се оказа почти не разглобяем агрегат как са го правили ? само рязане ще го надвие отворих клемният блок от корпуса излизат само три кабела със сечение 2,5 мм2 намотки не се виждат . Дуго което ме учуди ротора се върти в масло????????? или по-добре се охлаждат намотките ??????? сега видях вала излиза през семеринг обърнат на вътре към намотките . Сега имам малко работа оставям ви а пък вие пак ми помагайте ...
Предполагам че е permanent magnet synchronous motor - синхронен двигател с постоянни магнити.
Когато се правят такива работи винаги се закрепва здраво мотора. А ако боба ми беше узрял... То първо питаш с повече инфо и после правиш експерименти.
Ето ти и четиво http://www.freepatentsonline.com/6910389.html