Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Lumin - специалист
shulio написа:
Като говорите за тези точности да питам и аз. При обсъжданата С7 5 стотни на 300мм какво точно значи това. На всеки 300 мм придвижване ли греши по 5 стотни или ако детайла ти е 300 мм то ще имаш гаранция че е до 5 стотни точен.

Или по друг начин да задам въпроса. Ако сложа един линеал до оста и и маркер който сочи 0 и кажа на оста да измине 300мм и да се върне и да го направи това нещо 100 пъти. Накрая маркера къде ще застане на линеала? 5 стотни ли ще е грешката или?
Посочената точност се отнасая за отклонение в размерите по време на производството на въпросният винт.Като имаш предвид че винта и гайката са с нулева хлабина, това означава че и хиляда пъти да придвижваш портала, при положение че моторите не изпускат стъпки /за стъпкови мотори/ , накрая ще спреш на нулата, без отклонения.
Отделен въпрос е готовият детайл дали отговаря на зададените в програмата размери.Точно там се проявява посоченият клас на точност.
Не вярвам някой от вас на домашният си рутер да прави машиностроителни детайли с последващ контрол от ОТК, така че не се шашкайте, ами си правете машините и да минаваме напред, че изоставаме с въпроса "Кой какво прави на машината си и можем ли да си помагаме с модели и стратегии на обработка"
Lumin - специалист
velsi написа:
Работата е там, че май не са 5, а 50 стотни, което е вече половин десета и ми се вижда много за свд. Да няма някаква грешка? Иначе въпроса ти е интересен и ще е хубаво ако някой има отговор.
Един милиметър има 1000 микрона, 100 стотни или 10 десети.50 микрона правят 5 стотни.
gorgidanchev - специалист
Аз имам по големи лутове.Но това което творя...Натписи ...исписване на текствове.На дърво.И други материали.Резултата е налице :idea: Колешките са доволни слабо казано. :lol:
VBG - специалист
bayvan

С около 1КW мощен шпиндел ,
който се изпозва при огромна част от рутерите, не ти трябва чак толкова голям диаметър на винта.
Дори при малко по - мощeн шпиндел, винт на СВД - то с диаметър 16мм, ще ти свърши работа.

mika

Котра въпрос:
Защо не използваш тогава трапецовиден винт ?
shulio - специалист
Lumin написа:
това означава че и хиляда пъти да придвижваш портала, при положение че моторите не изпускат стъпки /за стъпкови мотори/ , накрая ще спреш на нулата, без отклонения.
Отделен въпрос е готовият детайл дали отговаря на зададените в програмата размери.Точно там се проявява посоченият клас на точност.
"

Аз си мислех, че е грешка в позиционирането. Тоест греши 5 стотни на всеки 300мм и се натрупва. Така как го обясни ти - си е предоволна точност.

Защо след като маркера за който говорех ще се движи по зададените параметри казваш, че ще има отклонение в детайла - нали машината се е движила точно
mika - специалист
VBG, ти твърдиш, че със СВД с точност С7 не могат да се обработват големи платки, нещо което не оспорвам, защото нямам необходимите познания. Като се има предвид, че се занимаваш професионално с конструирането на машини, би ли споделил защо това е така, вместо да ми задаваш "контра въпрос" който няма нищо общо с моето питане. Предполагам, че ще бъде от полза за всички.
VBG - специалист
mika написа:
VBG, ти твърдиш, че със СВД с точност С7 не могат да се обработват големи платки, нещо което не оспорвам, защото нямам необходимите познания. Като се има предвид, че се занимаваш професионално с конструирането на машини, би ли споделил защо това е така, вместо да ми задаваш "контра въпрос" който няма нищо общо с моето питане. Предполагам, че ще бъде от полза за всички.
mika

Ако ти нямаш необходимите познания, не би ми задал подобен въпрос.
Темата задълба доста към професионалното правене на рутери.
Не би трябвало да е така.
Зададеният от мен контра въпрос не само има, но и е в основата на твоето питане.
Аз от теб отговор не искам !
Съвет:
Прочети ми мненията от преди и ще видиш, че и частица не съм твърдял от това, което ти сега написа.
mika - специалист
VBG написа:
С С7 и замисления от теб рутер си много под 0,5мм, но не и достатъчно точен, за да изработваш печатни платки :wink: .
Е, явно вече не си на това мнение.
velsi - Почетен майстор
Е, дънна платка за компютър сигурно няма да може да изработи. :)
VBG - специалист
Досега бях доста комуникативен с теб mika,
но ти се опитваш да се е*ш с мен.
Повече не ме занимавай с твоите глупости.
В машиностроенето се работи с норми, а не с палец (ще стане, няма да стане * PI).
Имах малко време и исках да помогна на bayvan, а то стана епопея на забравените.
Ето една табелата с класите на точност и кога се прилага дадена класа.

Прикачен файл

Graphic3.jpg
Graphic3.jpg (17.51 KиБ) Видяна 5688 пъти

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: