Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Hursa - майстор
А не мислите ли, че просто не сте имали лошия късмет по отношение на някой съсед, подобно на питащата. Да удариш, да подритнеш животното, ако е направило нещо или досажда може и да е разбираемо. Но да удариш с намерение да го убиеш, ако знаеш, че е на съсед е съвсем друго. За какъв естествен отбор може да става дума при отстрел на животни, при залагане на капани или тровене. И си е двойно по абсурдно да се нарича така когато е приложено към домашни животни, привикнали към контакт с хората. Но това си е ясно. (Всъщност подобно посегателство е и подсъдно според закона, но както почти всичките ни закони е "мъртъв" закон.)
Така, че смятам, е напълно разбираем стремежа на питащата да съхрани животното си.
kuger - майстор
нед сеп 30, 2018 5:48 pmHursa написа:
А не мислите ли, че просто не сте имали лошия късмет по отношение на някой съсед, подобно на питащата. Да удариш, да подритнеш животното, ако е направило нещо или досажда може и да е разбираемо. Но да удариш с намерение да го убиеш, ако знаеш, че е на съсед е съвсем друго. За какъв естествен отбор може да става дума при отстрел на животни, при залагане на капани или тровене. И си е двойно по абсурдно да се нарича така когато е приложено към домашни животни, привикнали към контакт с хората. Но това си е ясно. (Всъщност подобно посегателство е и подсъдно според закона, но както почти всичките ни закони е "мъртъв" закон.)
Така, че смятам, е напълно разбираем стремежа на питащата да съхрани животното си.
Съгласен с всичко. Но котка и затворена си е нещо почти несъвместимо.
Другото е кастрация и постоянно в къщи. Пак "но", това вече е същество-торба, почти никаква жизненост и килограми колкото на агне. А на вън е почти беззащитно.
Питащата иска да си запази животинчето, разбирам я, но е изключително трудно.
За келешите, които си служат на нагона ...., за тях бих използвал мярката "око за око". По техния начин, да не разберат откъде им е дошло!
dim_dimov - напреднал
Домашните животни нямат работа в чужди дворове, те живеят в дома на собственика. Отделно от това в двора си мога да слагам отрова за плъхове и мишки и не мога да нося отговорност ако котката на някой изяде отровата за плъхове. Нямам намерение да убивам на никой котката, ама и няма да търпя да ми се качат на главата безстопанствени котки.
kr1100 - майстор
капанче за хуманно залавяне - само 27 пари. - влиза вътре и стои докогато аз реша.
Junak - майстор
нед сеп 30, 2018 8:37 pmkr1100 написа:
капанче за хуманно залавяне - само 27 пари. - влиза вътре и стои докогато аз реша.
Винаги съм се възхищавал на това "изобретение" - капанче за хуманно залавяне. Е добре, хванах го хуманно. А после какво? Хуманно да го удавя, смачкам, заколя, подпаля? А може би да му пея песничка, докато го душа?

P.S. И за каква го хванах тогава? :? :? :?
kuger - майстор
Правиш като мен, хващаш, и разселваш на място, от където няма да се върне.
Така направих с две белки, хванати в растояние на 4 дена. Може би направих грешка, че ги пуснах на едно и също място, има опасност да направят колония. Наблизо има река, ще унищожат пернатите.
kr1100 - майстор
[quote=Junak
P.S. И за каква го хванах тогава? :? :? :?
[/quote]

За да го разкарам надалече.
kozl - майстор
съб сеп 29, 2018 10:41 pmKumay написа:
Скоро гледах клип във ФБ как се спират котки да не излизат!
На оградата се монтират "въртележки"/като в онази игра, дето тичат по въртящи се цилиндри/.
Когато котката скочи да се покатери и като се хване с лапите - въртележката се завърта и котката пада обратно!
Елементарно и хитро!

П.П. Намерих клипа!

Защо в този клип на повечето разочаровани котаци не се вижда горната част на оградата :?
Junak - майстор
ср окт 03, 2018 8:20 pmkr1100 написа:
За да го разкарам надалече.
Един мъж решил да се отърве от котарака на жена си. Сложил го в торба, закарал го на 2 км от къщи и го оставил там.
С леко сърце се върнал вкъщи. Какво да види? На изтривалката пред вратата седи котаракът, чака го и радостно мърка.
Мъжът побеснял. На следващия ден пак взел котарака и го отнесъл на 4 км.
Пак същата история: котаракът седи на прага и търпеливо чака. Мъжът си заскубал косите. Мислил, мислил и решил: взел котарака, седнал в колата и карал 10 км направо, 20 км наляво, 7 км на югозапад и 15 км на североизток, хвърлил котарака и тръгнал.
След два часа мъжът звъни на жена си по телефона:
— Котаракът вкъщи ли е?
— Да, скъпи, върна се преди пет минути, лежи си на дивана и си ближе лапите. А ти защо питаш?
— Дай ми го изрода на телефона — изгубих се…

Тема "Идеи за обезопасяване на дворни котки в къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: