Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
съб сеп 29, 2018 7:36 pmшоп написа:
Има вариант. Нарича е тип волиера. То папагали и птици се гледат по този начин.
Мрежа от типа за замазка ф2 с око 50х50 мм и заградено като кафез.
Покритото мляко котките не го ядът, а покритите котки ....

Гледали ли сте Бг филма "Търг"?
Не съм го гледала филма.
Но все пак ще има нужда и от място, където да влизат на топло.Та се замислям за постройка и оградка отпред. Определено ми е странно и дори неприятно да затварям животни в подобно нещо, но не мога да продължавам да им рискувам живота, заради някакви тъпунгери.Още по-неприятно ми е да ги виждам как страдат.
lyubohar - майстор
Ако имате повече от 1-2 котки имате голям проблем.
Вие,не котките.
В съседната кооперация на 1 етаж в един апартамент явно живеят много котки.
Смрадтта е ужасна.Аз не бих търпял и минута това положение.
В мазето ни по едно време се развъждаха.Напълни се с бълхи и миризми.
Реших въпроса за нула време със затваряне на всякакъв достъп.
Не съм против гледането на животни в дома.Имах 16г.кокер.Сина ми и дъщеря ми си осиновиха кучета.
Доста често ми ги оставят да ги гледам.
Но много котки...
kuger - майстор
Нормално е да се губят животинчета, за жалост /може би не за жалост/ :-D Малчуганите ми потрошиха де що има цветя из двора.
Миналата година при мен се бяха събрали 9! парчета. Оцеляха две, мъжки на 3 и женска на 2 години. Сега са 6 /4 по на 4,5 месеца/, женската се отчете сериозно. През най-студеното време през зимата са на самоиздръжка, няма никого в къщата. Което оцелее, както писа колегата, естествен подбор. Но да се стреля по тях...
dim_dimov - напреднал
Нормално е ако си в двора си и чужда котка ти прави проблеми, да я отсвириш на момента.
Случвало ми се е докато вляза до стаята да си взема нещо и съседска котка да ми отнесе нещо от чешмата на двора. Нищо лично, но такава котка не може да оцелее дълго време, ако не я пазите добре да не влиза по чужди къщи :) !
Kumay - майстор
Скоро гледах клип във ФБ как се спират котки да не излизат!
На оградата се монтират "въртележки"/като в онази игра, дето тичат по въртящи се цилиндри/.
Когато котката скочи да се покатери и като се хване с лапите - въртележката се завърта и котката пада обратно!
Елементарно и хитро!

П.П. Намерих клипа!

Ако отглеждате животни, които обичате, надали ще минавате с "теорията" на "естествения подбор". Не сме в гората, все пак. Това е толкова повърхностно...

Идеята за въртележките и аз съм я виждала. Много оригинално. Допада ми. Обаче на доста от местата в нас би била неприложима.Да речем, по дърветата, по покрива. Вариант е, където може - да се приложи.Другите места ще се нагодят с други идеи.
Открих и това. Пак нещо като въртележките.

Прикачен файл

shipove-za-otblaskvane-na-jivotni-2.jpg
shipove-za-otblaskvane-na-jivotni-2.jpg (81.04 KиБ) Видяна 2329 пъти

Прикачен файл

procter-pest-stop-shipove-za-otblaskvane-na-jivotni-K-3029.jpg
procter-pest-stop-shipove-za-otblaskvane-na-jivotni-K-3029.jpg (64.33 KиБ) Видяна 2329 пъти
Hursa - майстор
Съмнявам се, че последните две решения ще помогнат за удържане на котка със "средни" възможности. Може и отначало да ги изненадате, но само толкова. Ще бъде доста обидно да похарчите едни пари (не изглеждат евтини и двете решения), да загубите часове за монтаж. А да се окаже, че сте направили оградата само по забавна за прескачане :)
kuger - майстор
нед сеп 30, 2018 9:53 amautumn написа:
Ако отглеждате животни, които обичате, надали ще минавате с "теорията" на "естествения подбор". Не сме в гората, все пак. Това е толкова повърхностно...
Писах, котката е животно, което обича да скита. Достатъчно интелигентно е да се грижи за себе си.
Като ви е страх от отстрел, дръжте си ги в къщи, а навън на повод! И ще станат торба с л....на!
Елате вижте моите диваци, силни и жизнени, не домашни лигльовци, а са гальовни и непрекъснато в краката ни.

пп: Аман от мрънкалници! Вържете ги като кучета на синджир, тогава няма да бягат! Ама, това е садизъм!
preslav - майстор
нед сеп 30, 2018 2:02 pmkuger написа:
Аман от мрънкалници! Вържете ги като кучета на синджир, тогава няма да бягат! Ама, това е садизъм!
И аз съм на същото мнение, не знам кое е по-садистично, да отстреляш диво животно или да го вържеш или затвориш в клетка. Нашите котки са на свобода, дори и за миг не си правя илюзиите, че ще ги огранича за да им се радвам - за кокошките е друго.

Тема "Идеи за обезопасяване на дворни котки в къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: