чет окт 15, 2020 8:58 pmeleonorvelichkov написа: ...Ако някой знае от къде може да се намери трифазна такава защита ще съм благодарен...Е, вече намери.

чет окт 15, 2020 8:58 pmeleonorvelichkov написа: ...Ако някой знае от къде може да се намери трифазна такава защита ще съм благодарен...Е, вече намери.
чет окт 15, 2020 10:24 pmhidrazin написа:Не ми върши работа, защото искам с нея да коментирам поне 50 ампера на фаза, а тази мога да я използвам само с контактор, което не ми е икономически изгодно. Все пак благодаря.чет окт 15, 2020 8:58 pmeleonorvelichkov написа: ...Ако някой знае от къде може да се намери трифазна такава защита ще съм благодарен...Е, вече намери.
![]()
чет окт 15, 2020 7:50 pmiliya_i написа:Наложи се да си прочета отново постовете и:чет окт 15, 2020 6:25 pmkozl написа: Ако няма ДТЗ и корпуса е занулен при прекъсване на нулата инсталацията е еднакво опасна като тази на схемата с ДТЗ.Добре, а тогава защо твърдиш, че ДТЗ е опасна?
Предполагам, че ако зануляването е след ДТЗ то все пак ще има нещо дето мое и да щракне при протичане през чиляка. Тва помня Николов с 3-те 3-ки го разисква в една друга тема. Са дали ДТЗ ще спаси човека или не
Ми какъв е критерия 30мА и определено време за изключване, не е ли обвързан с чиляшка издръжливост?
При определени положения има полза от нея, но в никакъв случай тя не влошава нещата.
А каквото и да сложиш, няма никога 100 % гаранция, но 99.9% определено е по-добре от 99%.
пет окт 16, 2020 7:54 amkozl написа:kozl, проблема е, че разглеждате единствено ситуацията "ако отпадне нулата преди таблото".
пет окт 16, 2020 8:11 amiliya_i написа:Отклоняваш се от въпроса за изключването с други въпроси. Защо ли?пет окт 16, 2020 7:54 amkozl написа:kozl, проблема е, че разглеждате единствено ситуацията "ако отпадне нулата преди таблото".
Както вече казах, ситуацията "ако пробие изолация към корпус" е много по вероятна, но не изнаса на Вашата теория. За това нея я пренебрегвате и си повтаряте урока за "Краставицата".
Да попитам още веднъж: Смятате ли, че "ако отпадне нулата преди таблото" инсталацията с ДТЗ е по-опасна от инсталацията без ДТЗ?
пет окт 16, 2020 8:11 amiliya_i написа:Естествено че е по-добре да има ДТЗ и е по-добре в този случай, за който споменаваш инсталацията да е занулена преди ДТЗ, но е още по-добре да се сложи и защита по напрежение хем ще пазиш уредите вкъщи от "лошо" захранване, хем ще пазиш и човека от токов удар.пет окт 16, 2020 7:54 amkozl написа:kozl, проблема е, че разглеждате единствено ситуацията "ако отпадне нулата преди таблото".
Както вече казах, ситуацията "ако пробие изолация към корпус" е много по вероятна, но не изнаса на Вашата теория. За това нея я пренебрегвате и си повтаряте урока за "Краставицата".
Да попитам още веднъж: Смятате ли, че "ако отпадне нулата преди таблото" инсталацията с ДТЗ е по-опасна от инсталацията без ДТЗ?
пет окт 16, 2020 9:04 amkozl написа:Той колегата вече отговори:пет окт 16, 2020 8:11 amiliya_i написа:Отклоняваш се от въпроса за изключването с други въпроси. Защо ли?пет окт 16, 2020 7:54 amkozl написа:kozl, проблема е, че разглеждате единствено ситуацията "ако отпадне нулата преди таблото".
Защо искаш да влизаме в спор кое е по опасно![]()
Още повече, че вече съм отговорил.
А с теория на вероятностите за сега не мисля да се отклонявам.
eleonorvelichkov написа: Естествено че е по-добре да има ДТЗ и е по-добре в този случай, за който споменаваш инсталацията да е занулена преди ДТЗ...Да отричаш нещо, изхождайки от това, че само защото то в определен частен случай няма да стработи. А има и други случаи в които може да свърши работа. Та не е никак излишно.
пет окт 16, 2020 9:37 ameleonorvelichkov написа:Да де.пет окт 16, 2020 8:11 amiliya_i написа:Естествено че е по-добре да има ДТЗ и е по-добре в този случай, за който споменаваш инсталацията да е занулена преди ДТЗ, но е още по-добре да се сложи и защита по напрежение хем ще пазиш уредите вкъщи от "лошо" захранване, хем ще пазиш и човека от токов удар.пет окт 16, 2020 7:54 amkozl написа:kozl, проблема е, че разглеждате единствено ситуацията "ако отпадне нулата преди таблото".
пет окт 16, 2020 1:13 pmiliya_i написа: Да отричаш нещо, изхождайки от това, че само защото то в определен частен случай няма да стработи. А има и други случаи в които може да свърши работа. Та не е никак излишно.Ако това "нещо" е ДТЗ, то в кой от постовете си съм го отрекъл
чет окт 15, 2020 7:50 pmiliya_i написа: Добре, а тогава защо твърдиш, че ДТЗ е опасна?В кой от постовете преди твоя в тази тема съм твърдял такова нещо? Думата "опасен" изобщо не фигурира в моите писания до цитирания твой пост в тази тема.
чет окт 15, 2020 1:12 pmiliya_i написа: А като се офази корпуса и през тялото тока се отведе към земя, ДТЗ няма ли да сработи. Как ще се изравни тока през нулата и фазата, като нулата е прекъсната - няма проводник, по който да протече тока. Ток тече само през затворена верига. През прекъсната не тече.Ми няма да изключи ДТЗ, освен ако думата "сработи" не се ползва за неква друга работа на ДТЗ.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: