Работил съм на подобни системи. Когато падне температурата на водата,циркулацията спира ,до възстановяването и. Не знам при ТЕЦ-те как е обаче. В такъв случай излиза,че от топлия щранг ще потече студена вода?? 

ср яну 13, 2021 10:50 pmJacomo написа:Защото често срещано явление по сградите е циркулацията да не работи поради разни причини:ср яну 13, 2021 10:31 pmgogobyte написа:Аз вече казах, ти ще кажеш защо не е вярно.ср яну 13, 2021 4:08 pmJacomo написа: Как така да изтине тръбата? Водата в топлия и циркулационния щранг нали принудително се върти от помпа през топлообменника, за да може да е винаги готов щрангът да предостави топла вода към апартамента?а дали?
чет яну 14, 2021 9:00 amAndri01 написа: Работил съм на подобни системи. Когато падне температурата на водата,циркулацията спира ,до възстановяването и. Не знам при ТЕЦ-те как е обаче. В такъв случай излиза,че от топлия щранг ще потече студена вода??Тази система била по-умна. Наша беше с контролер Термикс, подменен и сега със Сименс. Са контролера мое и да има такваз функция, но нема кой да му я каже. Или по техническо обяснено към контролера няма връзка с датчик за Т или с топломера, който пък има 2 датчика на вход и изход към топлоносителя от ТЕЦ. Няма връзка с нещо което да го информира, че температурата на топлоноситела от ТЕЦ се понижила.![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: