• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Много благодаря за съветите най-накрая успях да ги преборя тези слоеве качвам и снимки с резултата разликата в прозрачността е огромна !!!!! Изображение
Изображение
Изображение
kikokiko - специалист
Да се похваля - направих още един проектор - този път използвах монитор iiyama txa 3833jt с матрица на Toshiba и шрайбпроектор Лектор 01 с лампа 650w. Чрез накисване на матрицата с мокри кърпи свалих защитните слоеве от двете страни на матрицата и тя стана доста прозрачна после удължих FFC лентовия кабел -като си купих 20 сантиметра FFC кабел 20 пина и преходник(излезе ми около 10 лева), сработи чудесно. Образа отстъпва малко по качество в сравнение с матриците на Samsung, но все пак качеството е много добро. Ето малко снимки. :wink:

Прикачен файл

DSC00007.jpg
DSC00007.jpg (32.65 KиБ) Видяна 13028 пъти

Прикачен файл

DSC00009.jpg
DSC00009.jpg (40.15 KиБ) Видяна 13028 пъти

Прикачен файл

DSC000011.jpg
DSC000011.jpg (137.85 KиБ) Видяна 13028 пъти

Прикачен файл

DSC00018.jpg
DSC00018.jpg (33.93 KиБ) Видяна 13028 пъти

Прикачен файл

DSC00020.jpg
DSC00020.jpg (47.08 KиБ) Видяна 13028 пъти
kikokiko - специалист
Още снимки

Прикачен файл

DSC0000222.jpg
DSC0000222.jpg (84.02 KиБ) Видяна 13029 пъти

Прикачен файл

DSC000055.jpg
DSC000055.jpg (32.22 KиБ) Видяна 13029 пъти
dobrin90 - помощник
Радвам се за всички, че са си направили проекторите :). Изглежда няма да можете да ми отговорите на всички отговори, но малко по-малко и аз се оправям и сам си отговарям :).

Моля само за 1 нещо. Можете ли да ми помогнете да си намеря Шрайбпроектор :(. Монитор имам който работи много добре, вече го разглобих, но немога да намеря шрайбпроектора който е последната стъпка :( .

От Бургас съм, ако има някой от тук още по-добре, ако е от някой друг град предполагам може да се разберем нещо :? . Обиколил съм много училища в Бургас и немога да намеря :(

Мерси много.
roru - напреднал
Трябват ми насочващите лупи от Лектор 1 :sad:
Някой да има в повече?
ЛС
dobrin90 - помощник
Така, много е трудно като не помагате, но малко по-малко и аз се оправям. Все пак имам още един въпрос и дано ми отговорите.

Като цяло какво направих досега.
1) Лампа 650вата.
2) Монитор - ЛЦД Екран който е 7"
3) Най-накрая намерихме лупата(лещите) от Шрайб проектор.
Като изключим охлаждането всичко имаме.

Проблема е че мониторчето е много тъмно и се вижда много много лошо, затова реших да го поставя в леко влажна кърпа и да махна слоеве, прочетох цялата тема (14стр) и мисля че знам всичко за махането.

Та въпроса ми е, какво ще ме посъветвате? Докато не съм махнал филтрите. Къде да внимавам и нещо подобно ? Само това остана и може би това ми е най-скъпото което е в проекта, затова неискам да объркам нещо.

Мерси много, дано всичко мине гладко.
velsi - Почетен майстор
dobrin90 написа:

Та въпроса ми е, какво ще ме посъветвате? Докато не съм махнал филтрите. Къде да внимавам и нещо подобно ? Само това остана и може би това ми е най-скъпото което е в проекта, затова неискам да объркам нещо.
Е, те хората казаха какво да се внимава: да не се отлепи поляризиращия слой заедно със защитния.

Аз друго се чудя: добре, намираме един Лектор 01, лепваме му отгоре един изкормен монитор, стърчат кабели, вентилатори..... картината добра, ама много грозно това бе! Къде го слагаме? В средата на стаята и го заобикаляме? Дайте да потърсим информация как става номера проектора да е по-компактен и да има приличен вид. Щото хората го правят, явно има как. Пък тогава и аз може да си направя един.

Изображение
Изображение
Изображение
dobrin90 - помощник
От около 19 часа матрицата стои в влажна кърпа но няма резултат ? Някакви идеи ? Кърпата леко влажна ли трябва да бъде или МОКРА ?

Иначе @velsi , незнам защо всички досега които са си направили този проектор го оставят така недовършен. Аз още от началото съм замислил, че ще го направя в кутия, която ще я боядисам или направя по начин който да изглежда красиво.

Има много снимки на готови проектори.

Доста снимки тук -> http://diyprojector.info/gallery/index.htm

http://diyprojector.info/gallery/grizli/index.htm
Изображение

http://diyprojector.info/gallery/stalker/index.htm
Изображение

И много други!

Преди малко открих този проект, много ми допадна, защото аз използвам 7" монитор, а в този случай използват 2,5" монитор :shock: .
Ето линк да го разгледате :) -> http://vgaprojector.narod.ru/
kikokiko - специалист
dobrin90 написа:
От около 19 часа матрицата стои в влажна кърпа но няма резултат ? Някакви идеи ? Кърпата леко влажна ли трябва да бъде или МОКРА ?
Karpata trjabwa da e mnogo mokra i sled nqkolko 4asa s ostyr nojvnimatelno otdelja6 krai4eto na za6titnija sloi i posle lesno se izdarpwa s raka - 4eti mnenijata mi waw foruma za o6te info
dobrin90 - помощник
Четох, прочетох сичко, дори го прочетох по втори път, и стана най-лошото. Самата матрица, така са залепение филтъра с поляризацията че ако случайно го откасна като дърпам малко (бавно и предпазливо нали) поляризацията почва да се къса, изглежда на този монитор няма да стане. Сега съм се ориентиръл към един монитор и предполагам до 1 седмица да го купя. Някой ако може да ми каже хубав ли е този монитор -> EIZO / FlexScan L350

Дано с него стане :)
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: