• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 45
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
erolchy - специалист
Ами това е много хубаво, но имам лаптоп и няма как да стане, обаче ще си запазя линка ако ми се наложи нещо.
Благодаря :)
MrMurdjo - майстор
STEPER написа:
Навярно си закупил интерфейсната платка между PC-то и драйверите на двигателите която е с куплунг DIN25 за LPT порт.
Ако компютъра ти няма LPT порт то е невъзможно да използваш този интерфей на USB порт.
Ще ти е необходимо нещо от този род - http://www.planet-cnc.com/img/controllerMk2_800.jpg
/129 EURO + shipping/.
Разбира се това не е eдинствения контролер за USB,но съм чел положителни отзиви за него.
PS: Но защо пишеш тук. :?
Това е тема за CNC софтуер :wink:
Преди няколко дена направих платка на достъпната за "направи сам" версия 1, събрах я и пуснах контролера. Управляващата програма си му обнови фърмуера, но е в демо режим - 500 линии. За тестване става. Освен това направих и пулта с клавишите към него за местене на осите и той това го прави дори без да е активна програмата, захранва се от USB кабела. Удобно ми е при сглобяване и окабеляване сега на втория рутер да мога лесно да си го местя.
erolchy - специалист
Искаш да кажеш че си направил това http://www.aliexpress.com/item-img/Hand ... 63022.html ако е така дай една схема да го видя..
MrMurdjo - майстор
Схемите ги има на сайта, който е дал СТЕПЕР.

Това, дето го предлага Али Баба и 40 разбойника, е за прословутия китайски комбиниран контролер и схемно едва ли е същото. Иначе на външен вид е така - кутийка с бутони :)

Аз първоначално мислех да направя нещо простичко с микроконтролер, което да се включва през принтерския кабел вместо компютър с Мах3 и да мога да си търкалям моторите ръчно, но после прецених, че по-добре да направя USBCNC контролера и да мога да тествам и цялостната работа на продукта. Защото добива популярност. Съдя по наличието вече на 3-4 китайски копия и авторът на проекта сигурно съжалява, че е поръчал платките в Китай (така предполагам). Лицензният ключ за програмата се записва в паметта на микроконтролера, но за китайците едва ли е причина за морални терзания :-D
nunep - специалист
Здравейте,
MrMurdjo при работа с USBCNC контролера същите настройки ли използваш като в МАСН3 за скорост и ускорение? При мен има някакъв проблем явно. С еднаква скорост в МАСН и USBCNC и ускорение за МАСН = 150 (работи идеално) и за USBCNC = 40 (работи бурзо и трупа грашка по време на работа). При теб забелязваш ли нещо подобно?
Поздрави!
STEPER - специалист
Един елементарен автономен контролер за проверка и работа на
стъпкови двигатели с регулиране скоростта на въртене и реверс
с който можете да си джиткате моторите както искате. :lol: :lol:

Прикачен файл

Step Motor.rar
(12.33 KиБ) Свален 164 пъти

Прикачен файл

Step Motor.jpg
Step Motor.jpg (39.98 KиБ) Видяна 3563 пъти
erolchy - специалист
Може ли схемата и тази другата за пистите ако не е нахално де :-D че някой беше казал че си я качил а аз не я намерих..
STEPER - специалист
erolchy написа:
Може ли схемата и тази другата за пистите ако не е нахално де :-D че някой беше казал че си я качил а аз не я намерих..
Ако въпроса се отнася до мен,
над приложената картинка има прикачен файл в който има всичко необходимо.
Необходими са програмите Sprint Layout 5.0 и Splan 7.0.
MrMurdjo - майстор
nunep написа:
Здравейте,
MrMurdjo при работа с USBCNC контролера същите настройки ли използваш като в МАСН3 за скорост и ускорение? При мен има някакъв проблем явно. С еднаква скорост в МАСН и USBCNC и ускорение за МАСН = 150 (работи идеално) и за USBCNC = 40 (работи бурзо и трупа грашка по време на работа). При теб забелязваш ли нещо подобно?
Поздрави!
Още не съм го закачал към реална машина, но тези дни ще го направя.
erolchy - специалист
Добре благодаря степер :)
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 45

Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: