Ами това е много хубаво, но имам лаптоп и няма как да стане, обаче ще си запазя линка ако ми се наложи нещо.
Благодаря
Благодаря

STEPER написа: Навярно си закупил интерфейсната платка между PC-то и драйверите на двигателите която е с куплунг DIN25 за LPT порт.Преди няколко дена направих платка на достъпната за "направи сам" версия 1, събрах я и пуснах контролера. Управляващата програма си му обнови фърмуера, но е в демо режим - 500 линии. За тестване става. Освен това направих и пулта с клавишите към него за местене на осите и той това го прави дори без да е активна програмата, захранва се от USB кабела. Удобно ми е при сглобяване и окабеляване сега на втория рутер да мога лесно да си го местя.
Ако компютъра ти няма LPT порт то е невъзможно да използваш този интерфей на USB порт.
Ще ти е необходимо нещо от този род - http://www.planet-cnc.com/img/controllerMk2_800.jpg
/129 EURO + shipping/.
Разбира се това не е eдинствения контролер за USB,но съм чел положителни отзиви за него.
PS: Но защо пишеш тук.![]()
Това е тема за CNC софтуер
erolchy написа:Може ли схемата и тази другата за пистите ако не е нахално деАко въпроса се отнася до мен,че някой беше казал че си я качил а аз не я намерих..
nunep написа:Здравейте,Още не съм го закачал към реална машина, но тези дни ще го направя.
MrMurdjo при работа с USBCNC контролера същите настройки ли използваш като в МАСН3 за скорост и ускорение? При мен има някакъв проблем явно. С еднаква скорост в МАСН и USBCNC и ускорение за МАСН = 150 (работи идеално) и за USBCNC = 40 (работи бурзо и трупа грашка по време на работа). При теб забелязваш ли нещо подобно?
Поздрави!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: