Към Mr Murdjo - аз моите таймери съм ги направил на 0,5сек и ми се струва пак много, може и да опитам да намаля времето,но трябва да свалям резистори.
Иначе да се похваля за това че подкарах Л297 в режим на цяла стъпка - проблема беше именно в това ограничение на тока - просто в режим на цяла стъпка си иска по-голям ток, а аз съм го бил ограничил. Оправих тока на 2А за моторите си и всичко стана ОК. А имаше проблеми защото го бях ограничил на 1,0-1,2А.
Попаднах на една хубава схема на Алегро(видях че ги споменавате
) която съчетава Л298+Л298 и има същите параметри 40V, 2A и отделно от това има интергирано fixed time off(устройството за намаляване на тока). Може да се поръча от фарнел през сайта на комет. Струва към 10-11лв за SMD монтаж. По D-MOS технология е и няма проблем да изкара 2А според производителя.
Иначе да се похваля за това че подкарах Л297 в режим на цяла стъпка - проблема беше именно в това ограничение на тока - просто в режим на цяла стъпка си иска по-голям ток, а аз съм го бил ограничил. Оправих тока на 2А за моторите си и всичко стана ОК. А имаше проблеми защото го бях ограничил на 1,0-1,2А.
Попаднах на една хубава схема на Алегро(видях че ги споменавате