Здравейте,колеги   
Направих генератор с параметри:
на 400 оборота
без товар - 42,5V
с товар - 15V и 2,2A
съпротивление на намотките (1 фаза) - 6,5ом
  При какви обороти ще започне зареждане на 12v акумулатор ?
Благодаря предварително !

Направих генератор с параметри:
на 400 оборота
без товар - 42,5V
с товар - 15V и 2,2A
съпротивление на намотките (1 фаза) - 6,5ом
 При какви обороти ще започне зареждане на 12v акумулатор ?Благодаря предварително !

мисля да ги направя от PVC тръба.
 мисля да ги направя от PVC тръба. В България, макар и рядко, но средно един път в годината духат ветрове, които не са за подценяване. По-рано в тази тема бях публикувал снимки при около 90 км/ч (25 м/сек) как ми се скъса закрепването на вертикалната ос на генератор, който имаше диаметър на перката 1.2 или 1.3 м. вече не си спомням точния размер. Вчера за куриоз направих сметка при тази скорост на вятъра, какво е било натоварването върху перката - излезе, че е било около 1500 вата!!!! А, генератора беше смятан за 100 вата!
  В България, макар и рядко, но средно един път в годината духат ветрове, които не са за подценяване. По-рано в тази тема бях публикувал снимки при около 90 км/ч (25 м/сек) как ми се скъса закрепването на вертикалната ос на генератор, който имаше диаметър на перката 1.2 или 1.3 м. вече не си спомням точния размер. Вчера за куриоз направих сметка при тази скорост на вятъра, какво е било натоварването върху перката - излезе, че е било около 1500 вата!!!! А, генератора беше смятан за 100 вата!