• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
filmatoplo - майстор
Ако имаше тема -Мога ама ме мързи - щеше да пиша в нея по темата за комарниците . :) Защото имам цех за ал дограма , спря строителството и не го ползвам редовно, но какъв ми е проблема да си спретна комарници :-D .така е обущаря ходи бос :wink:
rum_sz - специалист
filmatoplo написа:
Ако имаше тема -Мога ама ме мързи - щеше да пиша в нея по темата за комарниците . :) Защото имам цех за ал дограма , спря строителството и не го ползвам редовно, но какъв ми е проблема да си спретна комарници :-D .така е обущаря ходи бос :wink:

Хич,да не ти пука,аз правя кухни ,а моятя е от преди 20г.Изпитвам някакъв мазохизъм ,като гледам колко е стара и изкъртена,защото постоянно се старая и угаждам на клиентите, да не е чукнато или надрано :cool: Вечер като се прибера и я погледна ми действа като релакс.Жената купи уреди за вграждане преди две години , то им изтече гаранцията. :lol: :lol: А сега по темата когато вратата е голяма примерно 2на 1 м какъв профил се слага по средата и как се набива мрежата вътре.Айде напиши някой ред за тези комарници ,по точно как се изработват,по ме интересува техническата час.Ама когато си на кеф :)
sasooooooooo - "специалист"
Профила е същият, но се слагат други "тапи", които предварилтелно захващаш към комарника. Мрежата не я напъхвах, защото няма смисъл. Има някакъв профил, който и от двете страни има канали, ако държиш на това , го потърси.
Философия няма. Режеш под прав ъгъл и сглобяваш. Размерите взимаш от касата на дограмата по светлинния отвор.
При монтаж, ако нямаш достъп отвън, махаш мрежата, фиксираш рамката за пантите и закопчалката, и после пак я слагаш.
Цялата работа при мен за две врати и три прозореца беше до обяд, но бяхме двама.
Успех
Последна промяна от sasooooooooo на нед юни 20, 2010 9:12 am, променено общо 1 път.
pavkatay - майстор
rum_sz написа:
..... А сега по темата когато вратата е голяма примерно 2на 1 м какъв профил се слага по средата и как се набива мрежата вътре.Айде напиши някой ред за тези комарници ,по точно как се изработват,по ме интересува техническата час.Ама когато си на кеф :)
Профила ,който се слага по средата е делител за комарник. Захваща се с винтове през основния профил. Прилича на два сдвоени профила -с два канала е. Мрежата задължително се набива и в двата канала-това повишава устойчивостта накомарника срещу провисване.
miliad - майстор
Можеш и да сдвоиш две парчета от стандартния профил и да имитираш делител.Купуваш две ПВЦ сглобки в повече, от тях изрязваш набивките и ги поставяш в краищата на парчетата/важно е да ги набиеш обратно-т.е. отрязания край да е вътре в профила/.Слагаш двете парчета профил едно до друго с каналите за фитила навън и с тънко свредло 3мм пробиваш 3,4 дупки. Единият детайл проходно, а на другия само едната стена. Двете крайни дупки задължително минават през набивките, но във вътрешният им край.Фиксираш с винтове и си готов, имаш си делител по стабилен и от оригинала.Към основната рамка се захваща с винтове, които минават проходно през рамката и влизат в пвц набивката.Малко повече играчка е и се иска прецизност за да не се разминат равнините, но когато правиш една или две врати не си струва да купиш 6м делител и да хвърлиш 4,5м от него.
rum_sz - специалист
Винаги има първи път.Така че където бъркам казвайте :)

Прикачен файл

P6190017.JPG
P6190017.JPG (76.6 KиБ) Видяна 10543 пъти

Прикачен файл

P6190015.JPG
P6190015.JPG (67.99 KиБ) Видяна 10543 пъти

Прикачен файл

P6190014.JPG
P6190014.JPG (76.23 KиБ) Видяна 10543 пъти

Прикачен файл

P6190011.JPG
P6190011.JPG (70.61 KиБ) Видяна 10543 пъти

Прикачен файл

P6190009.JPG
P6190009.JPG (76.66 KиБ) Видяна 10543 пъти
velsi - Почетен майстор
До тука всичко е много добре!
pavkatay - майстор
miliad написа:
......Фиксираш с винтове и си готов, имаш си делител по стабилен и от оригинала.............
Малко повече играчка е и се иска прецизност за да не се разминат равнините, но когато правиш една или две врати не си струва да купиш 6м делител и да хвърлиш 4,5м от него.
С първата част абсолютно не съм съгласен. Правил съм комарници и по двата метода и този с делителя си е 'по-купешки' :-D .И много по-стабилен.
А за втората част съм абсолютно съгласен.Ако е за два комарника не си струва да се инвестира в 6 м. делител.
Иначе ръкоделието на Румен е екстра. Може само да се слага една разпънка напречно на късата част в средата ,за да не свива много мрежата профилите.
rum_sz - специалист
Значи при поставянето на мрежа е хубаво да се слага разпънка,за да не се свиват профилите. Благодаря за съвета
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Комарници - мрежи против мухи и комари." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: