onyx_81 написа:Здравейте всички съфорумци.Аз сащо си купих драивер от сириус за серво мотор.за мое сажеление го изгорих преди изобщо да разбера дали работи.Но понеже сам тъп и упорит взех нов чип и преправих някои работи по платката така се доближи до тази на елм чан взех и кода от там.След доста проби драивара проработи.За сажеление ме няма много в електрониката но ако мага да сам полезен с нещо(но само по спомени защото не сам в бг в момента) ще се радвам.Ще споделиш ли какви промени си направил по платката и прави ли нещо за комуникацията или си дойде от новия код за чипа?
Надявам се само да не объркам някого защото може да греша(моля разбиращите от електроника да ме поправят).Моя чип също е attiny2313.За комуникацията с него нямах проблеми.Кода които качих е SMC3a .Има го на саита на 4ан.Този код позволява управление чрез сигнали за стъпка и посока.Този код обаче управлява драиверите за мосфетите чрез два pwm сигнала,на крачета 15 и 16.А моите драивери мисля че бяха 2104.При тях управлението става чрез един pwm сигнал и два разрешаващи сигнала за всеки драивер.Аз ги замених както е по схемата с 2184 които се управляват с два pwm сигнала.Схемата леко се приправя с мостчета или по добре нова но аз не мога и затова преправих старата.Така драивера трагна,обаче има 7 параметара за натроика.Без да ги променяте няма да стане нищо,двигатела само рита и дава грешка.Настроиката аз я правих опитно сменям цифрите докато ми хареса накрая мисля 4е го понагласих добре много се изкефих как рязко мърда.Докато го настройвате обаче мисля че е по лесно
с кода smc3 там има команди G0 i G1 чрез които става по лесно,после го сменяте с другия за да работи и по step i dir сигнали.