• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Тани - модератор
lov написа:
Тани.
Прав си ама защото гледаш от собствената си камбанария а аз от моята. Ще оакаме малко темата ама надявам се да ми простите.
Аз има вече два соларни панела тоест тръби помпи изолация и всичко останало е готово. Отделно към това добави котел на твърдо гориво и газов. БГВ-то му е точно в соларен режим тоест да работи и да допогрява ако се наложи. Та всичкото това си бачка съвместо и като падне нещо от дядо господ да не се губи. А това че наистина понякога такива гъдели струват скъпо е вярно но кефа да претаковаш монополиста е още по голям. Та мисълта ми че на мен ми е по лесно в този вариант да продължа. Ако ще и фотоволтаик да бодна пак ще ползвам ел. ененргията за топлина. Е за лятото светлинката няма да е излишна.Пък и соларите ми идват в повече. Ама кога няма слънце пък има повече вятър и така от където дойде.
Тоя път надявам се да се съгласиш с мен след поясненията де..
При това положение донякъде съм съгласен с тебе с някои условности - зависи каква е цената на проекта и какъв е добива . Струва ми се на пръв поглед , че парите ще се възвърнат за по-голям период , отколкото е живота на устройството !
Пък и не съм привърженик на правилото:
Не е важно как се чувствам аз - важното е на съседа да му е зле!

Има много други начини , по които може да вложиш тази сума за да реализираш доста по-големи икономии и хем ти ще си по-добре , хем ще си прецакал монополиста повече!
Тани - модератор
iavvor написа:
Този!
Този завинаги , а другия за една седмица като последно предупреждение! Ако си направиш през това време друг акаунт гориш завинаги!
dj_marti79 - специалист
alien написа:
dj_marti79 написа:
100% :lol: :lol: :lol: това да не ти е банкова лихва! То не фигурира дори и в учебниците. Коя е машината със 100% КПД?
Климатик и ДВГ нямат абсолютно нищо общо (за тези които висят денонощно пред компютъра), само че:
-при климатика внасяш механична енергия и получаваш топлинна!
-при ДВГ внасяш топлинна енергия и получаваш механична!
малко трябва да се внимава като се борави с мерни единици - не исках да те излагам ама ти сам се накисна :-D
в първия ти пост сравняваш несравними неща, и говориш за процент от номиналната мощност, ако генератора е проектиран за 1 киловат, като има достатъчно вятър той ще ти изкара 1 киловат, КПД е друго, а топлинна енергия от климатик е трето, сега пък каза нещо дето не е вярно нито за климатика нито за двигател с вътрешно горене, спирам да не се излагаме повече пред хората :-D ако те интересува нещо ще ти отговоря на лично за да не оакваме темата както каза колегата
извинявам се за забележката, просто исках да сме точни и да говорим правилно
За 100-те % не съм те разбрал правилно защото преди това говорехме колко енергия може да се усвои от вятъра (за което се извинявам)
Но не казвай че "двигател с вътрешно горене и климатик имат общо колкото магаре и космос " И двете обуславят един и същ термодинамичен процес.

viewtopic.php?f=18&t=22095&p=400575#p400575
Още алтернативни източници...
lov - майстор
Тани написа:
При това положение донякъде съм съгласен с тебе с някои условности -
Има много други начини , по които може да вложиш тази сума за да реализираш доста по-големи икономии и хем ти ще си по-добре , хем ще си прецакал монополиста повече!
Дълго е за обяснение но първо почнах със самоделните соларни панели преди много години и тогава ме смятаха за луд защото енергията беше стотинки. После почнаха добавките и след като почвах да реализирам едната вече имах идеята за следващата така че всичко да ми е по лесно на следващ етап.И понеже с вятъра се оказа че нямам изгледи да успея следващото ще е термопомпа вода-вода.
Но пусти вятър още ми държи мерака и ще бодна нещо ако ще и една диодна лента да захраня.
edemy2001 - специалист
lov написа:
...Но пусти вятър още ми държи мерака и ще бодна нещо ако ще и една диодна лента да захраня.
Те т`ва е! :prost:
Тани - модератор
За ветрогенератор на ток съм съгласен и знам , че ако имах вятър и аз бих си сложил - ей така за идеята, а не за да пестя.Да знам , че поне осветлението ми е независимо от мрежата и да речем поне двора ми е осветен през нощта "от вятъра" Реално със съвременната материална база вече е възможно - един 10W светодиод има достатъчно голям светлинен поток за да се справи. За вертогенератор за произвеждане на топлина обаче ми се струва безсмислено! Донякъде ми се вижда перспективна идеята за завъртане на автоклиматик от вятъра , но като си помисля как един ДВГ губи мощност като се включи климатика на колата и не ми се мисли каква ще трябва да е тази вятърна турбина, че да го върти при по-слаб вятър :?
edemy2001 - специалист
Днес при мен е прекрасно време за вдигане на генератор. И аз се възползвах от това! :)
За съжаление обаче е почти пълно безветрие. Измерих 0.3 м/сек най-силен полъх, така, че генератора се чуди дали да се завърти по посока на полъха или да си остане накъдето си гледа. Поради този факт, не мога да видя никакво производство за сега.
Прикачен файл:
Изображение0022.jpg
Прикачен файл:
Изображение0023.jpg
Прикачен файл:
Изображение0024.jpg
Прикачен файл:
Изображение0026.jpg
Прикачен файл:
Изображение0027.jpg
Изображение0027.jpg (103.04 KиБ) Видяна 2445 пъти
edemy2001 - специалист
Тани написа:
За ветрогенератор на ток съм съгласен и знам , че ако имах вятър и аз бих си сложил - ей така за идеята, а не за да пестя.Да знам , че поне осветлението ми е независимо от мрежата и да речем поне двора ми е осветен през нощта "от вятъра" Реално със съвременната материална база вече е възможно - един 10W светодиод има достатъчно голям светлинен поток за да се справи. За вертогенератор за произвеждане на топлина обаче ми се струва безсмислено! Донякъде ми се вижда перспективна идеята за завъртане на автоклиматик от вятъра , но като си помисля как един ДВГ губи мощност като се включи климатика на колата и не ми се мисли каква ще трябва да е тази вятърна турбина, че да го върти при по-слаб вятър :?
Турбината е Савониус.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: