• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
romanpm - майстор
dj_marti79 :2thumbs: И мен ми се струва че пропелера е доста голям за алтернаторче , някакви сметки правил ли си и ако духне яко :? лопатите въртят ли се около оста си да нямат толкова съпротивление ? Това жире с хеликоптер ли го поставя :shock: :lol:
skrijo - специалист
Ехааа :shock: , ако може пусни още снимки
crez - майстор
Ако това е итересно разлистете го, има интересни неща.http://www.electroveter.ru/
dj_marti79 - специалист
velsi - Онзи ден се преобръщаше от време на време, но вятъра беше слаб и непостоянен.
sparow - Г-образен профил 45mm (винкел). 1680W (28V x 60A). Може би няма да мога да го ползвам за отопление. Танковия алтернатор да не би да е динамо? Алтернатор от стар автобус се намира лесно и е евтин. Може да се вземе генератор от малък агрегат. генератора е лесен, другото е трудно.
romanpm - Да завъртат се - от 0 до 90 градуса. Жерето се сглобява на 3 части по 2 метра, (хеликоптера още не е готов) :lol: .

Прикачен файл

DSC00016.JPG
DSC00016.JPG (20.91 KиБ) Видяна 7105 пъти
dj_marti79 - специалист
Основа на жерето

Прикачен файл

01.Фундамент и основа на самостояща мачта за ветрогенератор.JPG
01.Фундамент и основа на самостояща мачта за ветрогенератор.JPG (80.04 KиБ) Видяна 7110 пъти
dj_marti79 - специалист
Има ли някой схема на релерегулатор 24V?
Не съм правил почти никакви изчисления. Просто използвах наличните Материали.
Сега пък няма вятър!
BoBo72 - специалист
Марти,аз разполагам с такова нещо.Генератора на празен ход ,при около 200 об. има около 150 волта.Моята система работи на 48волта.Генератора ми е 1,5 кв.Направих редуктор и свалих оборотите на витлото 2,3 пъти.Витлото е с диаметър 3,5 м.Няма регулатор на напрежение,към акумолатора,А РЕГУЛАТОР,КОЙТО ОКЪСЯВА ФАЗИТЕ НА ГЕНЕРАТОРА ПРЕЗ ТОВАРНО СЪПРОТИВЛЕНИЕ.Ригулатор е самия акумолатор,защото вятъра е нещо, дето хем го има, хем го няма.
BoBo72 - специалист
Това е.Преди реконструкцията.

Прикачен файл

IMG0659A.jpg
IMG0659A.jpg (6.01 KиБ) Видяна 7056 пъти
sparow - специалист
Абе динамо трябва да е,нали генератор,алтенатор и динамо са еднакви?
При мене за да е рентабилно това,трябва да прави около 10кв. ток,ама какви акумулатори и инвертори ще трябват,та се обезмисля,а и тука много много няма вятър.
Иначе аз мисля всичко да е горе долу като твойта концепция,само да се сложи генератор от агрегат,намерих във едни вторични един има няма 5-6кв. по размер.Та незнам с него дали няма да се получи нещо,ама акумулаторите и инвертора ще са маса пари...и това няма избиване
BoBo72 - специалист
Генератора от дизелгенератор няма да стане ,защото е за по-високи обороти ,400-800 об.Констроктивно имат разлика.М-ду динамо и алтернатор има разлика.Едното е за прав ток ,а другото за променлив ток.
Ако го свържеш към мрежата спестяваш ,акумолатори , инвертор.
Ветрогенератора произвежда променлив ток.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: