Това са лупите в червената област. Двете са с малки лупички и една голяма. Сега ще ги махна да пробвам. Благодаря ти 
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
iocaka
- помощник
1149 мнения в "Видео стена за 300лв възможно или не ?"
iocaka
- помощник
Вече се вижда по-добре ,но все още не е достатъчно. За сега крушката я пускам към захранването на компютъра ,но ще си намеря захранване и ще го преправя да пуска по-висок волтаж както беше писано по-назад ,и би трябвало да качи още някой лумен
. Обаче продължавам да си търся по-добър рефлектор ,защото този от луничката не прави достатъчно насочване на светлината ,и голяма част се разсейва.
iocaka
- помощник
Значи може да мина и на идеята да си взема като твоя фенер. С какво го захранваш? И не грее ли ,защото един 10w диод не минава без радиатор ,а твоя като гледам на снимките няма или корпуса му служи за охлаждане
. Все още се чудя как да го направя затова ти благодаря за помощта.
brad4edat
- специалист
-Или ксенон за кола 4300-5000келвина,3200lm, със добър рефлектор ( тези на проекторите са леко издължени назад, не са като на луничките идеална полусфера!).
-Или лед диод.
А) Мисля че за LCD ще вършат работа и тези на LUSTRON, от предишните страници на темата. Ако взимаш на Lustron, си вземи от 30-40w със 3000-3300lm светлинен поток, и драйвер за диода. Може да потрябва и една леща или колиматор пред диода.
Б) Може и да вземеш някой фенер с оптичен зоом и 1800lm.
-Или лед диод.
А) Мисля че за LCD ще вършат работа и тези на LUSTRON, от предишните страници на темата. Ако взимаш на Lustron, си вземи от 30-40w със 3000-3300lm светлинен поток, и драйвер за диода. Може да потрябва и една леща или колиматор пред диода.
Б) Може и да вземеш някой фенер с оптичен зоом и 1800lm.
Kalistobg
- специалист
плюса на фенера е че е с всичко което ти трябва лед+драйвер+леща+тялото на фенера играе охладител пък и фенера е вътре и се охлажда от вентилаторите вътре
фенера ми приема захранване от 4-8,4в аз ползвам един траф 7,4в 3амп от стар лаптоп макинтош
моя човек му останал един фенер за 70лв обаче има един по як турбо режим и свети повече от моя но загрява бързо доколкото разбрах няма зоом на лупата и ще трябва да му сложиш допълнителна отпред за концентрация
ако вземеш голям лед 20+ вата ще ти трябват хубави лупи за отпред че по трудно се концентрира
идеята с ксенона също е добра /и по ефтино/ но ти трябва оригиналния колиматор от старата лампа на който ще трябва да разшириш дупката в края за да влезе ксенона питай brad4edat по въпроса с ксенона че има повече опит
има и друг вариант за подсветка на трите дисплея
купуват се 3 светодиода 5-6вата всеки червен син и зелен и всеки се слага по един на матрица да осветяват директно може да се ползват лупите които ще останат от механизма за пречупване на светлината преди дисплеите
фенера ми приема захранване от 4-8,4в аз ползвам един траф 7,4в 3амп от стар лаптоп макинтош
моя човек му останал един фенер за 70лв обаче има един по як турбо режим и свети повече от моя но загрява бързо доколкото разбрах няма зоом на лупата и ще трябва да му сложиш допълнителна отпред за концентрация
ако вземеш голям лед 20+ вата ще ти трябват хубави лупи за отпред че по трудно се концентрира
идеята с ксенона също е добра /и по ефтино/ но ти трябва оригиналния колиматор от старата лампа на който ще трябва да разшириш дупката в края за да влезе ксенона питай brad4edat по въпроса с ксенона че има повече опит
има и друг вариант за подсветка на трите дисплея
купуват се 3 светодиода 5-6вата всеки червен син и зелен и всеки се слага по един на матрица да осветяват директно може да се ползват лупите които ще останат от механизма за пречупване на светлината преди дисплеите
brad4edat
- специалист
За ксенон ще трябва обезателно оригиналното рефлекторно тяло, или такова от подобен проектор. С луничка няма да стане, понеже ще трябва да се сложи някаква леща да фокусира светлината. Леща от фенер или лед диод НЕ СТАВА, ксенона я разтапя, нищо че са уж термо устойчиви!!!!!
Ако има рефлекторно тяло от проектор се елиминира нуждата от фокусираща леща.
В случая с LCD проектор мисля, че е по-добре ЛЕД вариант. Диодите са много-по надежден източник на светлина, над 50 000 часа живот. Китайски ксенон само господ знае колко ще изкара и дали свети поне с 3000луменам
Ако има рефлекторно тяло от проектор се елиминира нуждата от фокусираща леща.
В случая с LCD проектор мисля, че е по-добре ЛЕД вариант. Диодите са много-по надежден източник на светлина, над 50 000 часа живот. Китайски ксенон само господ знае колко ще изкара и дали свети поне с 3000луменам
iocaka
- помощник
Колеги, някой има ли възможност да измери и да ми даде размери на оригинален рефлектор. Мисля да си го направя сам, защото имам останалите работи, и поне да съм пробвал всичко с халогенката преди да премина към диод или фенер (или по-скоро да отделя финанси
). Ако пък някъде има размери дадени от производител ще е още по-добре.
brad4edat
- специалист
За LCD ili DLP проектор???
До колкото гледам писаното в темата, ти тби трябвало да търсиш за LCD?
При DLP се налага да се фокусира светлината в много тесен оптичен ход, при LCD не е толко малък оптичния вход, предполагам, че има разлика в префлекторите.
Мога да ти измеря моя, но аз съм с DLP, по-добре някой с LCD проектор да замери.
пс. Остави халогенката и минавай на диод!!! Може и ксенон, но тогава ще иска и рефлектора да си изработиш.
Миавай на диод, 3200lm. Lustron, махаш му лещата (дедъминг) и си в играта. Мисля че без лещата ще стане супер, понеже с нея разсейва на 120* а без лещата ще свети в по-прав сноп.
До колкото гледам писаното в темата, ти тби трябвало да търсиш за LCD?
При DLP се налага да се фокусира светлината в много тесен оптичен ход, при LCD не е толко малък оптичния вход, предполагам, че има разлика в префлекторите.
Мога да ти измеря моя, но аз съм с DLP, по-добре някой с LCD проектор да замери.
пс. Остави халогенката и минавай на диод!!! Може и ксенон, но тогава ще иска и рефлектора да си изработиш.
Миавай на диод, 3200lm. Lustron, махаш му лещата (дедъминг) и си в играта. Мисля че без лещата ще стане супер, понеже с нея разсейва на 120* а без лещата ще свети в по-прав сноп.
Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература