• 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
iocaka - помощник
Това са лупите в червената област. Двете са с малки лупички и една голяма. Сега ще ги махна да пробвам. Благодаря ти :)

Прикачен файл

IMG_20120329_165243.jpg
Kalistobg - специалист
пиши какъв е резултата и дай снимки на картината :-D
iocaka - помощник
Вече се вижда по-добре ,но все още не е достатъчно. За сега крушката я пускам към захранването на компютъра ,но ще си намеря захранване и ще го преправя да пуска по-висок волтаж както беше писано по-назад ,и би трябвало да качи още някой лумен :) . Обаче продължавам да си търся по-добър рефлектор ,защото този от луничката не прави достатъчно насочване на светлината ,и голяма част се разсейва.
Kalistobg - специалист
с луничката номера няма да стане ако ще и 100вата да е
трябва ти светодиод около 10вата и нагоре или Ксенон :-D
iocaka - помощник
Значи може да мина и на идеята да си взема като твоя фенер. С какво го захранваш? И не грее ли ,защото един 10w диод не минава без радиатор ,а твоя като гледам на снимките няма или корпуса му служи за охлаждане :? . Все още се чудя как да го направя затова ти благодаря за помощта.
brad4edat - специалист
-Или ксенон за кола 4300-5000келвина,3200lm, със добър рефлектор ( тези на проекторите са леко издължени назад, не са като на луничките идеална полусфера!).

-Или лед диод.
А) Мисля че за LCD ще вършат работа и тези на LUSTRON, от предишните страници на темата. Ако взимаш на Lustron, си вземи от 30-40w със 3000-3300lm светлинен поток, и драйвер за диода. Може да потрябва и една леща или колиматор пред диода.
Б) Може и да вземеш някой фенер с оптичен зоом и 1800lm.
Kalistobg - специалист
плюса на фенера е че е с всичко което ти трябва лед+драйвер+леща+тялото на фенера играе охладител пък и фенера е вътре и се охлажда от вентилаторите вътре
фенера ми приема захранване от 4-8,4в аз ползвам един траф 7,4в 3амп от стар лаптоп макинтош

моя човек му останал един фенер за 70лв обаче има един по як турбо режим и свети повече от моя но загрява бързо доколкото разбрах няма зоом на лупата и ще трябва да му сложиш допълнителна отпред за концентрация

ако вземеш голям лед 20+ вата ще ти трябват хубави лупи за отпред че по трудно се концентрира

идеята с ксенона също е добра /и по ефтино/ но ти трябва оригиналния колиматор от старата лампа на който ще трябва да разшириш дупката в края за да влезе ксенона питай brad4edat по въпроса с ксенона че има повече опит :partyman:

има и друг вариант за подсветка на трите дисплея
купуват се 3 светодиода 5-6вата всеки червен син и зелен и всеки се слага по един на матрица да осветяват директно може да се ползват лупите които ще останат от механизма за пречупване на светлината преди дисплеите :rolleyes:

Прикачен файл

IMG00073.jpg
brad4edat - специалист
За ксенон ще трябва обезателно оригиналното рефлекторно тяло, или такова от подобен проектор. С луничка няма да стане, понеже ще трябва да се сложи някаква леща да фокусира светлината. Леща от фенер или лед диод НЕ СТАВА, ксенона я разтапя, нищо че са уж термо устойчиви!!!!!
Ако има рефлекторно тяло от проектор се елиминира нуждата от фокусираща леща.

В случая с LCD проектор мисля, че е по-добре ЛЕД вариант. Диодите са много-по надежден източник на светлина, над 50 000 часа живот. Китайски ксенон само господ знае колко ще изкара и дали свети поне с 3000луменам :?
iocaka - помощник
Колеги, някой има ли възможност да измери и да ми даде размери на оригинален рефлектор. Мисля да си го направя сам, защото имам останалите работи, и поне да съм пробвал всичко с халогенката преди да премина към диод или фенер (или по-скоро да отделя финанси :D ). Ако пък някъде има размери дадени от производител ще е още по-добре.
brad4edat - специалист
За LCD ili DLP проектор???
До колкото гледам писаното в темата, ти тби трябвало да търсиш за LCD?
При DLP се налага да се фокусира светлината в много тесен оптичен ход, при LCD не е толко малък оптичния вход, предполагам, че има разлика в префлекторите.
Мога да ти измеря моя, но аз съм с DLP, по-добре някой с LCD проектор да замери.

пс. Остави халогенката и минавай на диод!!! Може и ксенон, но тогава ще иска и рефлектора да си изработиш.
Миавай на диод, 3200lm. Lustron, махаш му лещата (дедъминг) и си в играта. Мисля че без лещата ще стане супер, понеже с нея разсейва на 120* а без лещата ще свети в по-прав сноп.
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: