Ти пък не се дразни.Твоя тема/ако има такава/ никой не е оспамвал, извинявай ако нещо съм те обидил.Пиши си на воля,трупай мнения-ще ти трябват
Успех-с уважение:Стоян Станев 
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stiv1961
- майстор
629 мнения в "Валандар/тиган или барбекю/"
lov
- майстор
Как съм пропуснал темата до сега. Докато я прочетох ми потекоха лигите. Почвам да диря и аз брана и да си стъкна едно такова.
А на въпроса за поцинковането калайдисването не става. Цинка и калая при тези температури просто изгаря. А цинка си не става за тази цел и по други причини. Може да се калайдиса но после само трябва да се пържи в него и не може да се обгаря както правите.
Бе само да си ида на село и да обиколя местното МТС и другата седмица ще се похваля какво съм сътворил. Че даже имам и същата горелка като Стоян. Та снимките ще са натюр от тестовете.
А на въпроса за поцинковането калайдисването не става. Цинка и калая при тези температури просто изгаря. А цинка си не става за тази цел и по други причини. Може да се калайдиса но после само трябва да се пържи в него и не може да се обгаря както правите.
Бе само да си ида на село и да обиколя местното МТС и другата седмица ще се похваля какво съм сътворил. Че даже имам и същата горелка като Стоян. Та снимките ще са натюр от тестовете.
filmatoplo
- майстор
Ами добре дошъл в джаза Лов
, моята снимка за малко мръдна с 3 години
още малко ако беше се напънал апарата щях да стигна 30 -язък
.Иначе за моя Валандър -семпъл -толкова ми стига , благодарение на Стефан който ми го прати
, заварих му 2 дръжки от армирано желязо 10-ка и готово
.Мислих там сгъваеми -но накрая реших да не преигравам -важното е материал да има за него
.
lov
- майстор
Бе вие сте направо садисти с тия снимки. Цяла нощ сънувам мръве.
Пък и като прочетох и темата в другия форум хептен ми стана зле.
Остана сега някой и да събере рецептичките на едно място и сме в джаза.
Самата направа си е елемнтарна ще ми отнеме ме повече от час. Харесах си варианта гайките за краката. Рядко ще ми се наложи да го разнасям пък и така ми се струва че ще е най стабилен.
Остана сега някой и да събере рецептичките на едно място и сме в джаза.
Самата направа си е елемнтарна ще ми отнеме ме повече от час. Харесах си варианта гайките за краката. Рядко ще ми се наложи да го разнасям пък и така ми се струва че ще е най стабилен.
bateFori
- помощник
Здравейте и от мен момчета! Аз откак попаднах на темата, си я преглеждам цялата.. Сигурно вече поне 50 пъти! Ай ся,не било нормално...
!!! Поръчал съм диск на 100 места де се вика. Ама нема брате! И сега съм решил или от стара печка чугунената плоча да използвам,което обаче няма да е същото, или отНеква ламарина 6 до 10 мм да си резна един диск и да си го направя вдлъбнат с чука и с горелката. Понеже съм фурнаджийче,знам, че като поръчваме тави ги поръчваме да са от неква ламарина КП !!! Кво ще рече това и идея си нямам. Ама се подава на изтегляне и щанцоване. Другото при нея е,че като се намаже с тънък филм олио (навлажнен все едно с мазнина парцал) и се изпече на слаб огън прави едно покритие черно на цвят и лъскавко.За ръжда един сезон да избие забрави,ако е направено като сят. Палнах се и ще си направя нещо такова,ако ще и да не е от бранов диск. А ся давайте акъл къв метал да си търся ламарината. Да си спретна валандър тип ,,китайско менте"... 
stiv1961
- майстор
bateFori написа:Здравейте и от мен момчета! Аз откак попаднах на темата, си я преглеждам цялата.. Сигурно вече поне 50 пъти! Ай ся,не било нормално...Колега, от къде си?На 3-та страница имам пуснати четири снимки на два диска.Единия-с по-големия отвор днес замина за столицата, другия/по-грозния/ е все още в гаража.Ако искаш казвай-пращам ти го другата седмица.Диаметърът е 395 мм./е малък е, но върши работа/!!! Поръчал съм диск на 100 места де се вика. Ама нема брате!
a_atanasov
- специалист
Ето още една снимка, така за разнообразие

Пикник 167-2.jpg (85.21 KиБ) Видяна 4179 пъти
Прикачен файл:
Пикник 167-2.jpg (85.21 KиБ) Видяна 4179 пъти
Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература