• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stiv1961 - майстор
Ти пък не се дразни.Твоя тема/ако има такава/ никой не е оспамвал, извинявай ако нещо съм те обидил.Пиши си на воля,трупай мнения-ще ти трябват :) Успех-с уважение:Стоян Станев :)
Стефко - специалист
На мен не ми трябват брой мнения. За справка виж моите, виж и твоите колко са. Приключвам със спора.
stiv1961 - майстор
Стефко написа:
На мен не ми трябват брой мнения. За справка виж моите, виж и твоите колко са. Приключвам със спора.
Най-после :)
lov - майстор
Как съм пропуснал темата до сега. Докато я прочетох ми потекоха лигите. Почвам да диря и аз брана и да си стъкна едно такова.
А на въпроса за поцинковането калайдисването не става. Цинка и калая при тези температури просто изгаря. А цинка си не става за тази цел и по други причини. Може да се калайдиса но после само трябва да се пържи в него и не може да се обгаря както правите.
Бе само да си ида на село и да обиколя местното МТС и другата седмица ще се похваля какво съм сътворил. Че даже имам и същата горелка като Стоян. Та снимките ще са натюр от тестовете. :prost:
filmatoplo - майстор
Ами добре дошъл в джаза Лов :drinkers: , моята снимка за малко мръдна с 3 години :-D още малко ако беше се напънал апарата щях да стигна 30 -язък :wink: .Иначе за моя Валандър -семпъл -толкова ми стига , благодарение на Стефан който ми го прати :prayer: , заварих му 2 дръжки от армирано желязо 10-ка и готово :? .Мислих там сгъваеми -но накрая реших да не преигравам -важното е материал да има за него :wink: .
lov - майстор
Бе вие сте направо садисти с тия снимки. Цяла нощ сънувам мръве. :lol: Пък и като прочетох и темата в другия форум хептен ми стана зле.
Остана сега някой и да събере рецептичките на едно място и сме в джаза.
Самата направа си е елемнтарна ще ми отнеме ме повече от час. Харесах си варианта гайките за краката. Рядко ще ми се наложи да го разнасям пък и така ми се струва че ще е най стабилен.
bateFori - помощник
Здравейте и от мен момчета! Аз откак попаднах на темата, си я преглеждам цялата.. Сигурно вече поне 50 пъти! Ай ся,не било нормално... :lol: !!! Поръчал съм диск на 100 места де се вика. Ама нема брате! И сега съм решил или от стара печка чугунената плоча да използвам,което обаче няма да е същото, или отНеква ламарина 6 до 10 мм да си резна един диск и да си го направя вдлъбнат с чука и с горелката. Понеже съм фурнаджийче,знам, че като поръчваме тави ги поръчваме да са от неква ламарина КП !!! Кво ще рече това и идея си нямам. Ама се подава на изтегляне и щанцоване. Другото при нея е,че като се намаже с тънък филм олио (навлажнен все едно с мазнина парцал) и се изпече на слаб огън прави едно покритие черно на цвят и лъскавко.За ръжда един сезон да избие забрави,ако е направено като сят. Палнах се и ще си направя нещо такова,ако ще и да не е от бранов диск. А ся давайте акъл къв метал да си търся ламарината. Да си спретна валандър тип ,,китайско менте"... :lol:
stiv1961 - майстор
bateFori написа:
Здравейте и от мен момчета! Аз откак попаднах на темата, си я преглеждам цялата.. Сигурно вече поне 50 пъти! Ай ся,не било нормално... :lol: !!! Поръчал съм диск на 100 места де се вика. Ама нема брате!
Колега, от къде си?На 3-та страница имам пуснати четири снимки на два диска.Единия-с по-големия отвор днес замина за столицата, другия/по-грозния/ е все още в гаража.Ако искаш казвай-пращам ти го другата седмица.Диаметърът е 395 мм./е малък е, но върши работа/ :)
lov - майстор
И аз да не се обещавам щото още не съм взел за мен ама ще питам за 2. Мой хора са пък са ми и задължени че им правих нещо за без пари. Ако имат няма да ми откажат така или иначе заминават за скрап.
a_atanasov - специалист
Ето още една снимка, така за разнообразие
Прикачен файл:
Пикник 167-2.jpg
Пикник 167-2.jpg (85.21 KиБ) Видяна 4109 пъти
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 63